≫ 

Piksi se prisetio dolaska u Zvezdu na promociji svoje knjige: "Bila je velika drama"

Selektor je uz prisustvo velikog broja prijatelja i članova porodice predstavio svoju autobiografsku knjigu

  • 2
Knjiga Piksi Sve za 10 Nebojša Petrović Foto: MN Press

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi promovisao je knjigu "Piksi - sve za 10". Na promociji su se pojavila mnoga velika imena i nekadašnji saigrači Piksija, a sada njegovi veliki prijatelji, poput Dejana Savićevića, Sava Miloševića, Dragiše Binića, Dušana Savića, Ivice Kralja...

Promociji su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kao i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, dok se Piksi pojavio u društvu supruge Snežane i sina Marka.

Piksi se na promociji prisetio i drame oko prelaska u Crvenu zvezdu, kada je potpisao u minut do 12, ali bukvalno.

- Dok sam bio u vojsci desi se peh da Radnički ispadne iz lige, nastavio sam da igram sa željom da se vratim. Bilo je to sjajno iskustvo, da se osete druge čari igre i stižemo do Rada, gde nam treba bod. Odigrali smo 1:1 i mi se ekspresno vraćamo u ligu i dolazi do toga da prelazim u Zvezdu.

- Bila je drama oko prelaska u Zvezdu te noći, bio je to 10. jul 1986. Jesam potpisao u minut do ponoći, ali papirologija je stigla tek u pola 2 iza ponoći. Neko je rekao da nije regularno, ali čekao se čovek iz Niša da donese dokumentaciju. Sve je to u knjizi. Nisam mogao da verujem, da sanjam, a to je da je toliki broj ljudi ispred FS Beograda bio u špaliru, bacali su navijači crvene ruže i postavili crveni tepih od 20 metara. Kada sam video da gazim po cveću, jedva sam čekao da uđem u zgradu Saveza, video sam veliku popularnost koja me je čekala. Samo sam hteo da izađem na teren, da što pre prođe ta situacija - prisetio se Piksi.

Video: Dejo Savićević specijalni gost na promociji knjige Piksi - sve za 10

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ко не осећа, неће ни сазнати

    18. maj 2022 | 15:45

    Звезда је живот

  • Role

    18. maj 2022 | 16:19

    To sto je neko bio dobar fudbaler znaci samo jedno, da je bio dobar fudbaler.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA