Skandal u Hrvatskoj: Torcidi zabranjeni transparenti na Maksimiru, Splićani bojkotuju ispred stadiona

Kako kažu iz Dinama, sve je unapred objašnjeno, a Torcida je ta koja nije ispoštovala dogovor

  • 0
FK Torcida Split Printskrin: Youtube/KN Torcida Split

Žreb HNL-a se malo zaigrao i u poslednjem kolu prvenstva odredio je da igraju ekipe Dinamo Zagreba i Hajduka iz Splita, i to u Zagrebu, na čuvenom Maksimiru. Meč nema rezultatski značaj, Dinamo je već osigrao titulu, a pred derbi su napravili i krajnje skandalozan potez, pošto nisu pustili "Torcidi" transparente i bubnjeve, te je navijačka grupa iz Splita napravila bojkot.

Ovakvoj odluci su kumovali policija i redardska služba koji su pred južnom tribinom Maksimira odlučili da zaustave svakog navijača Hajduka, te da im zabrane unošenje transparenata, bubnjeva i megafona na stadion.

Kao razlog za ovakvu odluku, iz Dinama su dali objašnjenje u kom navode da su pre četiri dana poslali poruku u kojoj su poslali precizna objašnjenja šta je sve potrebno za unošenje navijačkih rekvizita, transparenata i eventualne koreografije, međutim, Torcida je to ignorisala, pa su Dinamovci zato i zabranilil unos.

Rezultat svega jeste to da je nekoliko hiljada navijača Hajduka iz Splita ostalo ispred stadiona u znak protesta.

Video: Gori Split: Torcida slavi 70 godina postojanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA