Partizan i večeras ostao bez tri miliona: Ostala još jedna šansa za crno-bele i Almeriju

Sve je moglo da bude završeno već u subotu uveče, ali moraće u Humskoj da sačekaju još malo na veliki novac

  • 2
Umar Sadik, FK Almerija Foto: Profimedia

Fudbaleri Almerije propustili su priliku da osiguraju direktni plasman u La Ligu pošto su na domaćem terenu remizirali protiv Alkorkona rezultatom 1:1 u pretposlednjem kolu Segunde. Tako je i Partizan, makar za sada, ostao bez tri miliona evra.

Crno-beli će zaraditi tri miliona ukoliko se Almerija plasira u Primeru na osnovu bonusa u ugovoru Umara Sadika.

Almerija je imala zicer da obezbedi ulazak u elitu, ugostili su poslednjeplasirani Alkorkon, i umesto lake pobede, malo je falilo da crveno-beli dožive poraz.

Poveo je Alkorkon u 81. minutu preko Đovanija Zarfina, ali je Almerija uspela da se izvuče u trećem minutu nadoknade golom Arnaua Pigmala.

Da bi obezbedili plasman u La Ligu fudbalerima Almerije biće potreban jedan bod na gostovanju protiv Leganjesa, ili kiks Valjadolida.

Poznato je da će crno-beli u tom slučaju, dakle ako Almerija ode u viši rang, samo time inkasirati 3.000.000 evra, uz to i 10 posto od naredne prodaje svog nekadašnjeg napadača, a sada uzdanice španskog tima, sjajnog Sadika.

Crno-beli su od učinka Sadika već inkasirali 500.000 evra s obzirom na to da je premašio brojku golova kojom je "otključao" prvi zagarantovani bonus za svoj bivši klub. U velikoj meri zahvaljujući Nigerijcu, klub iz Humske će uskoro inkasirati i onaj drugi, daleko unosniji i tako pokupiti svaki evro dogovorenog bonusa koji je dogovoren između dva kluba prilikom trasfera napadača.

Video: Sadik posle derbija: Rekao sam da moramo da pobedimo Cigane

(Telegrf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    22. maj 2022 | 11:24

    Sta vredi I da dobijemo te pare kad ide u drugu kasu nema FK Partizan nista od toga,dok je ova uprava tu.

  • navijam

    22. maj 2022 | 00:21

    da u zadnjem kolu (sledeca utakmica) izgube a valjadilid pobedi i tako ih izbace iz direktnog plasmana u prvu ligu u plejof gde mogu lako da izgube i ne prodju u prvu ligu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA