≫ 

Detalji haosa na autoputu kod Zagreba: Policija morala da puca na navijače, ima ranjenih

Tuklo se nekoliko stotina ljudi, policija upotrebila vatreno oružje

  • 31
autoput zagreb torcida

Foto: Index

Hrvatska policija oglasila se u vezi sa stravičnim neredima, koji su se večeras odigrali na autoputu kod Zagreba, zbog čega je dugo bio obustavljen saobraćaj za sva vozila. Kako su naveli, policajce je napalo više stotina osoba te su bili prisiljeni da upotrebe vatreno oružje, prenosi Index.

U sukobu sa policijom upucane su najmanje dve osobe.

- Dana 21. maja oko 21:35 sati, tokom organizovane pratnje oko 1.600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autoputu A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoputa u smeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo fizički i predmetima pogodnim za nanošenje povreda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili - saopšteno je iz policije.

Policija je potom pucala na navijače.

- Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba upotrebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična dela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najverovatnije od vatrenog oružja, dve osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike i da je povređeno desetak policijskih službenika. Svi povređeni su van životne opasnosti - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    22. maj 2022 | 07:19

    Ima li glupljeg zanimanja od toga da budeš vatreni navijač, kako se pptroši život u besmislu to možete učiti od navijača.

  • M

    22. maj 2022 | 07:47

    Pa zar ljudi nemaju pametnija posla, nego da se tuku oko fudbala, sve isprani mozgovi, ccc...

  • Puz

    22. maj 2022 | 05:57

    Da, da. To su te Europejske tekovine i tisucljetna civilizacija. Spocitavaju nasoj policiji prekomernu upotrebu sile kad razularena masa hoce da provali u skupstinu, a njihovi mogu da koriste i vatreno oruzje. Ma i ja oprevdavam upotrebu istog ako je policajcu zivot bio ugrozen, ali ne drzite nama lekcije za gumene metke, sok bombe i suzavac. A s druge strane pripadnici nadaleko cuvene Torcide koji samaraju srpske sportiste, bacaju srpske automobile u more, nisu nikada bili navijacka grupa nego jedan vid savremeno organizovanih nacista. Nisu daleko odmakli od Azov puka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA