≫ 

Srpski fudbaleri "Putem suza" išli do mesta Isusovog vaskrsenja

Dan koji kadeti Srbije neće zaboraviti

  • 1
FSS, kadetska reprezentacija Srbije Foto: FSS

Kadetska reprezentacija Srbije (U 17) odigrala je do sada dva meča na Evropskom prvenstvu u Izraelu i u duelima sa Belgijom i Turskom osvojili su četiri boda.

U ponedeljak od 16.30 očekuje ih meč sa Španijom, dok su u subotu imali veoma zanimljiv dan koji verovatno nikada neće zaboraviti.

Posle jutarnjeg treninga oporavka na plaži Sredozemnog mora, pod budnim okom kondicionog trenera Dejana Odavića, naravno i svih ostalih saradnika selektora Radovana Krivokapića, „stafa“ koji sa generacijom 2005. pravi fantastične stvari, usledio je odlazak u Jerusalim.

- Poseta Svetoj zemlji i centru hrišćanskog sveta, Hramu Vaskrsenja Hristovog (za neke crkva Svetog Groba) na brdu Golgota, unutar zidina Starog grada Jerusalima, ostavio je veliki utisak na generaciju naših talentovanih dečaka koje očekuje lepa fudbalska karijera. Da sve bude u najboljem redu potrudili su se tim menadžer Dušan Gelić i doktor Miloš Milinković kome je ovo bio drugi dolazak u Svetu zemlju i svojim znanjem pomogao je članovima ekspedicije da se upoznaju sa Putem suza koji je po verovanju prošao Isus pre razapinjanja. Na putu je obeleženo 14 stanica, a svaka obeležava biblijski događaj Hristovog stradanja. Kompletna ekspedicija Srbije koja boravi u Izraelu, strpljivo je čekala kako bi posetili i poslednju, četrnaestu stanicu Puta suza, stanicu koja predstavlja najsvetije mesto hrišćanstva, to je crkva u crkvi, mesto Svetog groba, mesto Isusovog vaskrsenja - stoji u saopštenju FSS.

Za uspomenu na boravak u Jerusalimu, nastala je i fotografija ispred Zida plača ili Zapadnog zida kako ga nazivaju Jevreji, mesta koje za njih predstavlja svetilište. U nastavku možete poglkedati galeriju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA