"Pustiću im Piksijeve golove i pobede Đokovića protiv Nadala, da vide kako to rade veliki šampioni"

Zanimljiv metod izabrao je selektor kadetske reprezentacije Radovan Krivokapić da motiviše svoje igrače pred meč sa Španijom

  • 3
FSS, kadetska reprezentacija Srbije Foto: FSS

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) igra u ponedeljak, 23. maja poslednji, treći meč u „grupi smrti“ na Prvenstvu Evrope u Izraelu. Rival je višestruki prvak Evrope u ovom uzrastu, selekcija Španije, sastav koji je i sada, uz Portugal i Francusku, glavni favorit za novi naslov najbolje reprezentacije na Starom kontinentu.

Orlići su dobro startovali, u prvom kolu ostvaren je remi sa Belgijom (1:1), a zatim je savladana Turska (2:1). Dva meča, četiri boda i konstatacija da se Srbija u ovom uzrastu nalazi pred najvećim rezultatskim uspehom u poslednjih 20 godina!

- Španija je u ovom uzrastu bila najviše puta prvak Evrope. Mi ćemo u tom meču gledati sebe, da budemo fizički spremni, taktički mudri. Znamo šta nam je cilj, a to je da prođemo grupnu fazu takmičenja. Imamo veliku šansu, momci su toga svesni, spremni su, jedva čekaju meč. Ja bih vam otkrio možda jednu tajnu, kako se pripremamo za ovu utakmicu. Večeras imamo analizu i tom prilikom pustićemo momcima da vide golove Dragana Stojkovića Piksija protiv Španije na Prvenstvu sveta u Italiji 1990. Pustićemo im i pobede Đokovića protiv Nadala. Da vide kako to rade veliki šampioni – rekao je Radovan Krivokapić.

Srbija se u Izraelu, po opštem mišljenju, nalazi u najtežoj grupi, a posle dva kola nalazi se na dobrom putu da izbori novi uspeh i plasman u četvrtfinale?

- Otkriću van nešto sa žreba kada smo se našli u najtežoj grupi na Prvenstvu. Rekao sam tada da je grupa najteža i najjača zato što se Srbija nalazi u njoj! I tako razmišljamo od trenutka kada smo izborili plasman na Prventvo Evrope. Gledamo sebe, gledamo da u svakom trenutku imamo odgovor na sve izazove. Ova ekipa je hrabra, ima samopouzdanje neophodno za velike rezultate. Nikada ne odustaje, upravo je to ono što nas krasi. Srce i odlučnost. Timski duh, borbenost, požrtvovanost. Naravno i kvalitet koji deca imaju. Do sada nas je to vodilo do rezultata koji smo želeli i mislim da nećemo stati.

Igrači su juče imali veoma interesantan dan. Posle treninga na plaži, treninga oporavka, zajedno sa ostalim članovima srpske ekspedicije, posetili su Jerusalim i Hram Hristovog Vaskrsenja.

- Znate kako, nemate mnogo prilika da budete učesnici velikog takmičenja kao što je Evropsko prvenstvo. Ono se igra u Izraelu i njima se upravo ukazala ta šansa, a iskreno nemate mnogo prilika da odete na jedno sveto mesto kao što je Jerusalim i Isusov grob, mesto gde je vaskrsao. Taj odlazak je bila želja svih nas, jeste put bio malo naporan, ali ništa ne utiče na ono duhovno što smo tamo doživeli svi zajedno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JO

    22. maj 2022 | 12:53

    Za početak im poskidaj albanske dresove i obuci crveno, plavo, belu opremu pa onda kreni dalje.

  • 534

    22. maj 2022 | 12:53

    Jel mi nemamo svoju trobojku pa nam reprezentacije igraju u šiptarskoj opremi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA