Poznati rivali Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona: Evo kako crveno-beli mogu do 3. šešira u grupi

Crveno-beli ove sezone imaju samo dve prepreke do Lige šampiona, a takođe će biti i povlašćeni tokom čitavog žreba

  • 12
Fk crvena Zvezda - FK Voždovac, Delije Sever Foto: Nikola Anđić

Crvena zvezda je uspela pobedom protiv Voždovca od 3:1 da odbrani titulu prvaka Srbije i to po peti put uzastopno. Na ovaj način, Zvezda je uspela i da obezbedi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde će startovati od trećeg kola.

Ovogodišnjom titulom, Zvezda je uspela da obezbedi i sigurno učešće u Evropi iduće sezone, jer će igrati najmanje u grupnoj fazi Lige konferencija, ukoliko se ne domogne ne Lige šampiona, a ni Lige Evrope, što je malo verovatno, s obzirom na to da su povlašćeni i u trećem i u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kako je većina liga u Evropi završeno, tako je i Zvezda otkrila svoje potencijalne rivale u trećem, ali i u četvrtom kolu. Ukoliko favoriti opravdaju očekivanja, potencijalni rivali Zvezde u trećem kolu biće ekipe Ludogoretsa, Šerifa, Kluža, Bode Glimta, Ferenvcaroša i jedine sigurne ekipe u trećem kolu, šampiona Kipra Apolona iz Limasola.

Već ako prođu u četvrto kolo, a i svi favoriti opet opravdaju očekivanja, Zvezda može snage odmeriti sa Viktorijom iz Plzenja, Karabagom, Malemom ili Trabzonsporom.

Ukoliko Zvezda uspe da se plasira u Ligu šampiona, njoj je zagarontovan četvrti šešir u grupnoj fazi, međutim, ukoliko Benfika, Rendžers i Dinamo Zagreb ostanu bez plasmana u grupu Ligu šampiona, Zvezda će se domoći i trećeg šešira, što znači da će u svojoj grupi imati i jednog "lakšeg" protivnika.

Video: Terzić prska šampanjcem na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    23. maj 2022 | 04:37

    mora sad konacno da se nadje par brzih igraca, spora smo ekipa za evropu,

  • 33

    23. maj 2022 | 00:15

    Polivaaaj Madjijoooo

  • Delija Sever

    23. maj 2022 | 08:24

    Recimo odemo u Ligu Sampiona sto ja iskreno ne bi zeleo.Jer bi tamo sluzili samo za gol razliku drugim timovima,koji su daleko bolji od nas.Mi za Ligu Sampiona nemamo igrace nemamo taj tim,niti mozemo da ga imamo jer za to treba novac koji mi nemamo.Merilo za nas je Liga Evrope,jer ako odemo u Ligu Sampiona bicemo zadnji i nema ni Lige Evrope ni Lige Konfederacija vracamo se kuci bez icega.Samo punom mrezom golova i gorkog ukusa lige sampiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA