≫ 

Goreo je Lion: Nekadašnji član Superlige se vratio u 4. ligu Srbije, prvi gol je za TV špice

Hajduk je konačno dočekao plasman u viši rang

  • 2
Hajduk Lion - OFK Beograd Foto: Milena Đorđević

Fudbaleri Hajduka sa Liona potvrdili su dominaciju u Prvoj Beogradskoj ligi i dva kola pre kraja obezbedili su ulazak u viši rang takmičenja!

Popularni Golubovi, koji su svojevremeno bili i članovi Superlige Srbije, pobedili su Umku na domaćem terenu rezultatom 3:2 i na taj način će 5. rang takmičenja zameniti Beogradskom zonom.

Hajduk je tokom cele sezone bio lider šampionata, u Kupu Beograda su čak pobedili i OFK Beograd, a timski duh dodatno je učvršćen zbog smrti alfe i omege tima, legendarnog fudbalskog radnika Ljubomira Popovića Pute koji je iznenada preminuo u julu prošle godine.

Upravo su za njega Hajdukovi fudbaleri i igrali tokom cele sezone, a koliko im znači ovaj ulazak u viši rang govori i scena sa kraja meča kada su glasno uzviknuli "za Putu", nakon što su napravili bakljadu tokom proslave.

Ona se nastavila i u svlačionici tima čiji prvi gol je bio prava mala majstorija. Mnogi će reći da je u stilu Barselone iz onih najslavnijih dana, jer su petorica igrača jednim dodirom zaslužni za vodeći pogodak.

Akciju je počeo Nenad Purke Stojanović, bivši igrač Crvene zvezde, koji sa 42 godina i dalje gospodari na terenu. U timu Hajduka igra i Fabio da Silva, Brazilac koji je takođe bio član crveno-belih.

- Jeste nam bio cilj i plan da se pojuri Zona ove godine. Pre dve godine nam je korona pokvarila planove, tada je Poštar ušao ispred nas zato što su bili prvi na tabeli. Sada smo krenuli dobro, imamo odličnu ekipu. Žal i grehota je to što nam je gazda Ljubomir Popović Puta, inače alfa i omega kluba, preminuo nekih 15-20 dana pred početak prvenstva. I to nam je dodatni motiv i nešto što nas nosi, da opravdamo očekivanja koje je on imao i da ove godine uđemo u Zonu - rekao je Purke svojevremeno u ispovesti koju je dao za Telegraf.

Video: Goreo je Lion za Putu i Hajduk: Spektakularna bakljada u derbiju 5. lige Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA