≫ 

Haos u Tirani pred finale Lige konferencija: Rat Albanaca, Holanđana, Italijana i policije!

Vrelo je u prestonici Albanije, sukobi izbili na nekoliko lokacija, policajci završili u bolnici zbog povreda u okršaju sa gostima iz Rima i Roterdama

  • 6
tuca navijaca albanija foto: twitter/matt_eoo0

Dan pred finale Lige Konferencija između Rome i Fejenroda u Tirani, na ulicama albanske prestonice izbili su veliki neredi u režiji huligana oba kluba, javljaju albanski mediji.

Snimak koji možda i najbolje opisuje situaciju koja je danas na snazi po čitavom gradu i tenzije između Albanaca, Rimljana i Holanđana je upravo ovaj iz bašte jednog kafića gde je došlo do pesničenja i žestokog sudara grupe albanskih mladića i pristalica Fejenorda.

Inače, nekoliko policajaca je povređeno i zbrinuto u bolnicu sa lakšim povredama posle okršaja sa pristalicama oba kluba na nekoliko lokacija u gradu tokom čitavog dana. Nisu pošteđeni ni pojedini građani koji su se našli na putu huliganima. Polupano je i nekoliko kola, načinjena je materijalna šteta na nekoliko mesta kuda su prošli huligani u svom pohodu.

Lokalni portal "Panorama sport" javio je večeras da je grupa navijača iz Rima, koja je inače sve vreme bila u pratnji policije, napala i zgradu premijera Albanije! Tom prilikom su se ponašali vrlo agresivno i pokušali da unište natpise na njoj. Ultrasi rimskog kluba su sve vreme i agresivno reagovali na smernice policije koji je od njih tražila da se suzdrže od sukoba sa holandskim navijačkim grupama.

U tom incidentu povređena su pomenuta dvojica policajaca koji su odmah prevezeni u bolnicu radi ukazivanja medicinske pomoći. Policija je nakon nekoliko minuta preuzela kontrolu nad situacijom, opkolila je prostor i udaljila italijanske navijače, koji su palicama i čvrstim predmetima predstavljali opasnost i za prolaznike.

Na drugom kraju grada navijači Fejenorda su takođe bili spremni na obračuna sa svima ko im se nađe na putu.

Drugi albanski medij izveštava da je jedan 45-godišnji lokalac dobio batine od holandskih navijača jer im je dobacio "Roma".

Meč između rome i Fejenroda igra se u sredu od 21 sat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox RS

    25. maj 2022 | 07:14

    Fini neki Evropski napredni svet.

  • Nesa

    25. maj 2022 | 06:04

    Jeste nasli gde ce te da igrate,kod divlje nacije

  • Косингас

    25. maj 2022 | 08:55

    Умлатили Холанђани ове што опште са козама. А, и та УЕФА, дала Албанији да организује финале...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA