Stanković nije hteo da odgovara Stanojeviću: "Imaju ludog trenera, to je problem mojih igrača"

Trener Zvezde ističe da je finale utakmica u kojoj igrač da je pobediš, ne da učestvuješ u njoj

  • 17

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković održao je konferenciju za medije uoči finala Kupa Srbije u kojem se crveno-beli u četvrtak od 18.00 sastaju sa Partizanom.

Neposredno pred konferenciju obelodanjeno je da Dejan Stanković produžava ugovor sa Zvezdom do 2025. godine.

Stanković je istakao da je sezona bila napeta i naporna, ali da u ovakvim utakmicama nema izgovora za umor.

- Crvena zvezda ti daje obavezu da budeš pravi, ne bira trenutak da li si umoran ili ne. Sezona je bila veoma teška, iscrpljujuća, na momente si bio sateran uza zid, nisi mogao da izgubiš nijednu utakmicu. Taj stres smo izneli junački, uz čuvenu parolu da zajedno možemo sve. Sigurno da su igrači iscrpljeni, ali imaju problem da imaju jednog ludog trenera koji ne želi da odustane i da to prihvati kao razlog.

- Momenat za slavlje je prošao, očekuje nas jako bitna utakmica za naš klub, derbi je specifičan po sebi, igrali smo ih tri, detalji i sitnice odlučuju takvu utakmicu, tako će biti i sutra. Izaći ćemo u najjačem sastavu, mi smo skoro sve ciljeve ispunili, ovo dolazi kao, da se niko ne uvredi, jagoda na tortu, da zaokružimo sezonu najpozitivnije moguće. Igrajući 37 u prvenstvu je mngo teže nego pet u Kupu da uzmete trofej, ali to ne menja ništa, mi idemo na trofej - rekao je Stanković, koji je siguran da će meč biti napet i neizvestan.

- Sigurno će biti napeta i neizvesna utakmica jer se igra za trofej, opet kažem, finala su da ih pobediš, ne za nastupati u njima, to je rekao Murinjo i delim mišljenje sa njim.

Kada je u pitanju kadrovska situacija, Stanković ne može da računa na desnog beka Kristijana Pićinija.

- Nisam kalkulisao oko izmena na poslednjoj utakmici, procenio sam da je neko umoran ili ne. Svi sem Pićinija su na raspolaganju, osetio je bol u loži, nismo uspeli da ga oporavimo, ali imamo spremne zamene.

Upitan je Stanković i o komentaru Aleksandra Stanojevića koji je kritikovao izbor sudija.

- Nemam komentar.

Pošto je produžio ugovor do 2025. godine, uptan je nakon pete titule u nizu, može li da obori rekord Partizana i donese Zvezdi sedam vezanih titula.

- Ja bih korak po korak, nije u mom karakteru da gledam previše unapred, gledam da budem stabilan u datom trenutku, da pozitivno završimo sezonu i da krenemo u planove šta dalje u novoj sezoni. Samo potpisivanje ugovora je činjenica da se pripremamo za ono što nam sledi, ali idemo godinu za godinu.

Dve vezane duple krune takođe bi ovu generaciju utkale u istoriju kluba, jer je retko ko do sada to uspeo da uradi.

- Pritisak? Saživeli smo se sa pritiskom, ako ga je bilo, bilo ga je ove sezone. Ali to nam daje obavezu da na utakmici kao što je derbi, nešto što je najveće u srpskom fudbalu, daje nam obavezu, to nije neko merilo, jer ga je bilo na pretek.

Ostao je "zakopčan" oko toga da li će krenuti sa dva napadača.

- Videćemo, imamo još danas trening.

Novinare je zanimalo kako će se sudija Miloš Milanović snaći sa pritiskom kao debitant na derbiju.

Miloš Milanović Miloš Milanović, Foto: MN Press

- To morate njega da pitate, ne mogu da odgovorim u njegovo ime. Utakmica je sama po sebi velika, ako želiš da budeš akter derbija, moraš da budeš spreman na pritisak.

Pošto je na meču sa Voždovcem penal izveo Milan Borjan, Stankovića su predstavnici medija pitali da li će možda, ukoliko dođe do penala, Zvezdin golman biti među pet izvođača.

- Neće među prvih pet, šalu na stranu. Mi vežbamo kroz treninge, šutiramo i slobodne udarce i penale. Imamo momke koji dobro izvode, koji dobro izvode, a promaše, to je stanje karaktera. Spremni smo i na 90 i na 120 i penale.

Video: Borjan dao gol za overu titule Zvezde, pa se poklonio Delijama

Istakao je Stanković i da ne može unapred da odredi petorku za penale.

- Ne znam, treba da se odigra 90 pa 120, ne znam ko će biti umoran ili odmoran. U većini liga se finale Kupa ne igra na kraju sezone, to je jedna od stvari koje bi trebalo pogledati drugim očima, da li je to utakmica kojom treba da se završi sezona? U mnogim ligama se završava prvenstvom, mislim da tako treba da se završi sezona.

Trener Zvezde smatra da će Partizan sigurno krenuti agresivno i da će sitni detalji i dueli odlučiti pobednika.

- Da iznenadili su nas na poslednjem derbiju, sa pritiskom i čvrstinom, dosta faula i agresivnom igrom na koju u prvom poluvremenu nismo imali odgovor. Isto je bilo u prvom derbiju na proleće kada oni nisu imali odgovor na našu agresiju. Golovi su ti koji se broje, ali pobedu donose dueli, to je ono što donosi prevagu, kako se uđe od prvog minuta i kako se odgovori na jaku igru protivnika.

Zvezdine igrače nakon finala Kupa čeka kratak letnji odmor, jer sezona počinje vrlo brzo, a Stanković očekuje da će biti i pojačanja.

- To je ptianje za sportski sektor, za Terzića i Mrkelu, radimo skauting, konsultujemo se, ja sam siguran da ćemo biti bolji, jer moramo iz godine u godnu da budemo bolji, treba uvek da se poboljšaš, nadam se da ćemo to da uradimo.

- Imamo kratak odmor, dve nedelje, to je malo posle sezone kao što je bila ova, momci će morati od jednog dana da naprave dva kad odmaraju. Sve lige kreću rano, i kod nas već od 9. jula, početkom avgusta je Evropa, moramo da zbijemo redove do novembra, imaće malo duži odmor na zimskoj pauzi, pa ćemo nadoknaditi ovaj kratak odmor.

Video: Dejan Stanković osvojio titulu pa stigao i u Pionir

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne brinite

    25. maj 2022 | 14:14

    Sudija će se odlično snaći.U poslednjih sedam kola šest sudio zvezdi.Šta reći više

  • Kalenovac

    25. maj 2022 | 14:27

    Stanković šta je mogao reći pritiv Stanojevića jer čovek rekao istinu. Nije Stanković naivan kao Saša Ilić da kaže istinu pa da popije otkaz. Lakrdija se nastavlja sudije bez obraza znaju da su zaštićeni i normalno sude kako im se kaže.

  • Zorana

    25. maj 2022 | 16:35

    Idemo Zvezdo po duplu krunu pregazi taj mali partizan ..ZVEZDO ZNAJ DA LUDO VOLIM TE!!!!🔴⚪❤🙌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA