≫ 

"Prkosno i ponosno idemo na Marakanu": Stanojević o psihološkom momentu ekipe i stavu pred Zvezdu

Trener Partizana traži od igrača da, uprkos gubitku titule, pokažu karakter u novom sučeljavanju sa Zvezdom za drugi trofej

  • 11
Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana na najtežem mogućem gostovanju u domaćim okvirima tražiće pehar koji bi im koliko toliko značio za spas sezone, ali pre svega bio bi potvrda kvalitetnog rada i truda tokom čitave takmičarske godine.

Stanojević se u podužem izlaganju osvrnuo i na neke "igre van terena", izbor sudija i mašineriji najvećeg rivala, ali posvetio je veliki deo vremena, naravno, i samoj utakmici, onome što staje u zeleni pravougaonik.

- Srećni smo i ponosni što ćemo sutra predstavljati naš klub u jednom spektaklu, derbi je uvek nešto posebno i jedva čekamo da počne. Nadamo se dobrim stvarima tamo. Tako da, eto, ponosni i srećni što ćemo biti deo finala kupa i biti u mogućnosti da osvojimo trofej.

Na pitanje da li trofej Kupa gleda kao na utešnu nagradu, kao priliku da se spase jedna dobra sezona ili je samo odrađivanje posla, Stanojević je rekao:

- Sigurno nije odrađivanje posla, to je sigurno. Da vam kažem nešto: prva pomisao je da Kup ne može da bude utešna nagrada niti da se spašava sezona. Sezona kad se završi izanalizira se sve, da li je bila uspešna, neuspešna, ja to tako gledam. Jedna utakmica za mene ne može niti da spasi sezonu niti da bude nešto loše ako se izgubi. Kad se završi, svi zajedno ćemo, ja kao najodgovorniji, iskomentarisati kakva je bila sezona. Jedna utakmica mi ništa ne donosi. Jer, znate kako, odigrali smo skoro 60 utakmica da bi jednu vezivali za čitavu sezonu. Niti želim da se hvatam za tu utakmicu ako se osvoji Kup, niti u slučaju drugačijeg ishoda Sačekajmo sutrašnju utakmicu pa ćemo izanalizirati celu sezonu, šta je bilo dobro, šta loše, pa ću ja kao odgovoran za ekipu izneti svoj stav, vi novinari, navijači... Mislim da je tako poštenije.

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Trener Partizana ne krije žal što je finale u komšiluku, a ne u Humskoj.

- Trofej je nama trofej gde god se osvoji. Naravno da je nama lakše na našem stadionu. Mi smo od 7 utakmcia 5 na njihovom stadionu igrali finale, da li sticajem srećnih ili nesrećnih okolnosti, ali činjenica je da smo stalno na njihovom stadionu. Teže je, prirodno da je teže kod njih.

Mogu li Zvezda i Partizan da se iznenade posle tri derbija? Stanojević kaže da ne mogu osim u detaljima.

- Teško, možda nekim prekidom, nekom takvom situacijim, teško je iznenaditi drugačije. Dosta se dobro poznajemo, upozanli smo se, nema tu nekih izenenađenja na ovaj ili onaj način igre. Modža taktičkih iznenađenja, ali nekih velikih neće biti.

Psihološkli momenat posle gubitka titule je posebna priča, ali Stanojević ističe ponos kao ključni osećaj sa kojim se mora krenuti na Marakanu.

- Nije nam prijatno kada u jednoj dugoj borbi ostanete bez titule, da se ne vraćam na stvari koje sam pričao sto puta. U ovakvim situacijama igrači moraju da pokažu ponos, ne inat, ne neku ljutnju i srdžbu, ne. Samo ponos, jer nosiš dres ovakvog kluba i predstavljaš svoje navijače i moraš da budeš ponosan. Samo želim od njih da pokažu prkos, ponos, i ništa više od toga ne tražim. Ne bih voleo da uđemo u meč sa nekom agrsijom i negativnom tendencijom, samo ponos što smo deo istorije ovog kluba.

Finale Kupa između Zvezde i Partizana igra se u četvrtak od 18 sati.

Video: Stanojević začuđen izborom sudija za finale Kupa: To nije normalno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    25. maj 2022 | 14:45

    Hahaha uživam u ovom samoponižavanju Partizana ovakvim mizernim pajacem ! Samo da mučenik što duže ostane u Partizanu.

  • Mica

    25. maj 2022 | 14:49

    KALIMERO, počeo da traži opravdanja

  • Дража

    25. maj 2022 | 14:56

    А вратићете се ко Бугари 1913. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA