Srbija igra meč za polufinale EP, selektor fotkom sa Novog Zelanda motiviše igrače

Kadete u četvrtak čeka duel sa Dancima

  • 0
FSS Foto: FSS

Pred duel sa selekcijom Danske (26.maj – 16,30 Sport klub 1), utakmice kojom se traži ulaznica za polufinale Prvenstva Evrope u Izraelu, selektor Radovan Krivokapić ne krije da je sada najvažnije da se ekipa regeneriše posle veoma napornih duela sa Belgijom, Turskom i Španijom.

Dan posle plasmana među osam najboljih selekcija u Evropi, usledio je trening oporavka na plaži, a danas u poslepodnevnim satima, sledi poslednji trening, zatim i analiza rivala koji je u poslednjem meču u grupi savladao Portugal (3:1) i (ne)očekivano osvojio prvo mesto u grupi.

- Utakmice koje su iza nas, dobro smo izanalizirali, videli gde smo grešili, gde smo bili dobri i na isti način spremaćemo se za četvrtfinale. Želimo više, želimo dalje, u fokusu je samo meč sa Danskom. Sve što je bilo stavili smo u arhivu, spremamo se za novu utakmicu koja ponovo ima veliki ulog – ne ostavlja dilemu selektor Radovan Krivokapić.

Glavno pitanje je ono oko oporavka tima, jer se mečevi igraju na tri dana, a potrošnja u svakom meču je bila velika?

- Da, nemamo puno vremena za oporavak. A mali problem je i činjenica da sve ove ekipe protiv kojih igramo imaju jača ligaška takmičenja i oni su već navikli na ritam koji nas je sačekao u Izraelu. Realno naši momci u našoj ligi imaju svega tri-četiri jače utakmice, tako da smo tu u hendikepu, ali na nama je ih spremimo za svaku narednu utakmicu. Oni su ovde već pokazali veliko srce, jak karakter, fantastičan odnos prema dresu koji nose. Tako će biti i protiv Danske.

Pred nama je Danska, možda i neočekivano, sastav koji je pobedio Portugal (3:1)?

- Sve reprezentacije koje su izborile plasman u četvrfinale imaju kvalitet i nisu slačjno u borbi za polufinale. Moram biti iskren i reći da smo svi očekivali Portugal u prvom meču nokaut faze. Gledao sam sa svojim stručnim štabom meč Portugal – Danska, mislili smo da će tako i biti, ali fudbal je ponovo režirao ono što ga čini najpopularnijim sportom. Bukvalno se u poslednjih pet minuta sve okrenulo i dobili smo Dansku za protivnika. Uradili smo analizu, videli njihove prednosti, njihove mane, ali mi gledamo prvo sebe, tražimo našu šansu. I verujem da ćemo uspeti da ostvarimo sledeći cilj.

Radovan Krivokapić Foto: MNPress

Ono što je zanimljivo kada je u pitanju Krivokapić jeste analiza svakog meča koj počinje sa naslovnom fotografijom sa Novog Zelanda. Savo Milošević, Veljko Paunović, Mitar Mrkela, Zoran Laković, Dušan Gelić…sa peharom prvaka sveta U20!

Pred meč sa Španijom, primera radi, igrači su mogli da vide golove Dragana Stojkovića protiv „furije“ na Prvestvu sveta u Italiji, ali i završne poene Novaka Đokovića u pobedi protiv Španca Nadala. Čak se i UEFA oduševila kako je Krivokapić spremao svoje igrače pred meč sa Španijom pa je na svom sajtu, pred duel u grupi, uz fotografiju Dragana Stojkovića, opisala „kako Srbija želi da pobedi Španiju“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA