Partizanov tim za derbi: Stanojević na Zvezdu sa proverenim snagama

Očekuju se minimalne promene u odnosu na prethodni derbi, jer će se stručni štab verovatno odlučiti za iskusniji sastav

  • 22
FK Partizan SASTAV prazan Foto: Telegraf.rs

Poslednji takmičarski meč u sezoni, finale Kupa Srbije, imaće specifičnu težinu ne samo za fudbalera Partizana, kojima je šampionska titula izmakla za dva boda, već i za sve one koji žive i rade u Humskoj, kao i navijače, jer trofej je ipak – trofej, potvrda da ste uradili nešto dobro i da ste zbog toga nagrađeni. Neće crno-belima biti lako, jer će do cilja, voljom žreba, morati na stadionu Crvene zvezde, na kome već duže vremena nisu zabeležili uspeh, ali, kako i sam trener Aleksandar Stanojević reče, predstojeći derbi nije stvar inata ili prkosa, već ponosa koji će, veruje, pokazati njegov fudbaleri.

I sam Stanojević je napomenuo da i on, a i kolega na klupi najvećeg rivala Dejan Stanković mogu da plasiraju nekakvo iznenađenje, već da veruje da će derbi odlučiti sitnice, neka taktička caka ili, pak, inspiracija pojedinca.

Napomenuo je takođe i da crno-beli imaju problem sa povredom Rikarda Gomeša, zarađenom protiv Radničkog iz Niša, kao i Bibrasa Natha, kome je stradala loža u duelu sa Voždovcem i da je pomalo zabrinut zbog toga, no, veruje da će dva jako birna igrača stegnuti zube i odigrati finale.

Ukoliko bude tako, crno-beli će na meč sa Crvenom zvezdom sa proverenim snagama, iskusnijim timom, jer poznato je da u Kupu Srbije na važi pravilo bonusa. To bi značilo da će Stanojević u derbi sa, pre svega, proverenom poslednjom linijom, koja je primila najmanje golova u Supeligi tokom cele sezone, a koju su činili, pored golmana Nemanje Stevanovića koji nije upitan, Aleksandar Miljković na poziciji desnog beka, Nemanja Miletić i Igor Vujačić kao tandem centralnih defanzivaca, te Slobodan Urošević uz levu aut-liniju.

FK Partizan sastav Foto: Telegraf.rs

Što se veznog reda tiče, pokazalo se da crno-beli imaju i snagu, čvrstinu i skok kada su na terenu zajedno Saša Zdjelar i Marko Jevtović, a s obzirom da se derbi često pretvori i u “tuču” na terenu, teško da će Stanojević eksperimentisati sa drugim rešenjima.

Kada su u pitanju krilne pozicije, očekivano je da ih pokrivaju Lazar Marković, za koga je Stanojević dan pre meča napomenuo da je u usponu forme, te Kvinsi Menig, uz napadača Rikarda Gomeša, najraspoloženiji ofanzivac Partizana u tekućoj sezoni.

Rekosmo već da mala dilema tinja u vezi sa povredom Bibrasa Natha i ta odluka će, kako je trener crno-belih napomenuo, biti doneta u toku večeri ili na sam dan derbija, ali se očekuje da Izraelac bude u sastavu. Ukoliko se to ne dogodi, njegovo mesto će zauzeti Miloš Jojić, koji je počeo prethodni derbi, ali sa nešto drugačijom ulogom od uobičajene.

Napomenuli smo da Rikardo oseća posledice povrede i da je u minula tri dana pokušavao da se oporavi, ali svi oni koji poznaju momka sa Zelenortskih ostrva su uvereni da će, čak i da postiji problem, učiniti sve da se nađe u sastavu i pomogne timu.

Video: Stanojević: Kad je Zvezda u pitanju ništa nije slučajno, poštujem tu mašineriju i kako to sve rade

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    25. maj 2022 | 20:02

    Ala je sastav joja lazar miljko idi begaj lagano primaju tri komada...

  • Pfc

    25. maj 2022 | 20:17

    Ovog Jojića ne treba ni na klupi staviti, ma zabraniti mu i tv prenos da gleda

  • Милош

    25. maj 2022 | 20:31

    Како узме лопту тако треба звиждати Јојићу, кад већ нема стида да сам седне на клупу

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA