Murinjo u suzama nakon titule u Ligi konferencija: "Ostajem u Romi, osećam se kao Romanista"

Portugalac je ispisao nove stranice evropskog fudbala kada je u pitanju lični uspeh, ali i uspeh italijanskog velikana

  • 0
Žoze Murinjo Foto: Tanjug / AP

Osvajao je Žoze Murinjo daleko veće trofeje nego što je trećerazredna Liga konferencija. Bio je dva puta prvak Evrope, još dva puta šampion Kupa UEFA, osvajao je i nacionalne šampionate Engleske, Španije, Italije i Portugala, ali mu trofej sa Romom posebno znači. Portugalac to nije krio nakon pobede nad Fejenordom, a nije ni mogao da sakrije, jer su suze dovoljno govorile.

Bio je to peti veliki evropski trofej za Murinja, a još veći uspeh je što finale nikada nije izgubio. Izjavio je jednom "Posebni" da se finala ne igraju, već osvajaju, i nije prekršio svoju reč ni u Tirani.

Roma je slavila minimalnim rezultatom protiv Fejenorda golom Nikola Zaniola,

- Mnogo toga mi je prošlo kroz glavu. Mnogo stvari u isto vreme. Ovo večeras nije bio posao, to je bila istorija. Morali smo da ispišemo istoriju, to smo i uradili - započeo je Murinjo.

Žoze Murinjo Foto: Tanjug / AP

Iako je Liga konferencija treće po rangu takmičenje u Evropi, Murinjo ističe da je bilo izuzetno kvalitetno, pogotovo nakon što su se priključili timovi iz Lige Evrope.

- Od početka takmičenja smo imali osećaj da možemo da osvojimo Ligu konferencija, a takmičenje je postalo još jače kada su se priključili timovi iz Lige Evrope poput Lestera, Marselja i Fejenorda. Dali smo sve od sebe u ovom takmičenju, iako smo mogli da osvojimo više poena u Seriji A - rekao je portugalski stručnjak, pa otklonio sve sumnje o ostanku u Rimu:

- Ostajem sigurno, u to nema sumnje. Moramo da razumemo šta naši vlasnici, koji su fantastični ljuidi, žele da uradimo naredne sezone. Ovo je istorija, ali možemo da napravimo zaista jak projekat. Treba da sednemo i razumemo koji su planovi za narednu sezonu.

Liga konferencija je prvi evropski trofej u istoriji Rome, a Murinjo je postao prvi trener sa tri različita evropska trofeja, dok je on podelio još jedan zanimljiv podatak.

- Ovaj trofej ostaće u istoriji Rome, ali takođe i u mojoj. Samo smo Ser Aleks Ferguson, Đovani Trapatoni i ja osvajali evropske trofeje u tri različite dekade. To me čini da se osećam malo starim, ali je to odlično za moju karijeru.

Istakao je Murinjo da je navijač svih klubova u kojima je radio, ali da je sada posebno veliki navijač Rome.

- Naravno da se osećam kao Romanista, ali to je možda moj način rada. Ja sam navijač Porta, Intera, Čelsija, lud sam za Realom, sada sam navijač Rome. Pripadam svim klubovima jer smo imali velike trenutke. Večeras, uz dužno poštovanje svim klubovima u kojima sam radio, ja sam 100% Romanista, zato što su ovi navijači zaista neverovatni.

Video: Ćerke trenera koje grme na Instagramu: Jednu su muvali igrači dok je još bila maloletna!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA