≫ 

Nikome nije jasno zbog čega je poništen gol Benzeme protiv Liverpula, a evo šta kažu pravila o ofsajdu

Pravila kažu da je francuski arbitar postupio ispravno u ovoj situaciji

  • 51
Fk Real Madrid, FK Liverpul, ofsajd, Liga šampiona finale Printskrin: CBS sport

Fudbaleri Reala i Liverpula igraju za prestiž i trofej Lige šampiona, trenutno je poluvreme i rezultat od 0:0, međutim, scena iz 44. minuta je obeležila čitav susret.

Karim Benzema je uspeo da postigne gol, međutim, pomoćni sudija je odmah singalizirao ofsajd, što je moralo da se proveri i od strane VAR tehnologije. Gledanje snimka je trajalo nekoliko minuta, a glavni arbitar meča, Klemen Turpan, odlučio je da pokaže da je gol postignut iz neregularne pozicije.

Međutim, na društvenim mrežama je odmah pokrenuta diskusija, da li je sudija pogrešio?

Naime, prema fudbalskim pravilima, bez obzira na to što je Benzema bio iza Alisona, a što je Robertson ostao na liniji, ofsajd je na snazi. Prema pravilima, kao ofsajd pozicija se karakteriše svaka situacija u kojoj je protivnički igrač (u ovom slučaju Benzema), bliži gol-aut (poprečnoj) liniji gola Liverpula od pretposlednjeg odbrambenog igrača (u ovom slučaju Van Dajka), a pritom se lopta kreće unapred, odnosno ka golu, jasno je da se radi o ofsajd poziciji.

S te strane pravila, Benzema jeste ostao u ofsajdu, i to zbog svog klečanja i pete koju je ostavio iza Van Dajka, međutim, ono što više buni sve, jeste to, da li su Konate i Fabinjo dirali loptu?

Istina, jesu je dotakli, međutim, ovde pravila kaže - gleda se namera fudbalera, odnosno, ukoliko nisu imali nameru da je proslede Benzemi, već su to uradili nenamerno, ofsajd ostaje na snazi i ostaje namera Valverdea, a tako je situaciju okarakterisao i Klemen Tupan i dosudio je ofsajd.

Mišljenja su poprilično podeljena, a vi vaše možete ostaviti u anketi ispod.

Video: Telegraf u Parizu: Ludnica pred finale LŠ, navijači Reala prave feštu po gradskom prevozu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eki

    28. maj 2022 | 23:07

    Nemate pojma o pravilima, igrac liverpula je dodao loptu, cist pogodak....vi iz telegrafa stvarno niste u vinklu sa vasim pogledima na sport i stvari kakve u biti jesu..

  • Djoko kv

    28. maj 2022 | 22:56

    Ovo je bruka, ne navijam ni za jedne, ali igracu Reala je direktno loptu dao igrac Liverpula!!!

  • sora

    29. maj 2022 | 00:12

    Klop je rekao da igraju za Ukrajinu pa da Liverpul poguraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA