UEFA krivi navijače sa lažnim kartama za haos pred finale Lige šampiona: "Zbog njih je sve kasnilo 35 minuta!"

Čelna kuća evropskog fudbala hitno se oglasila saopštenjem na svom zvaničnom sajtu

  • 1
Liverpul navijači Foto: Tanjug / AP

Trofej Lige šampiona, ukupno 14. u istoriji je večeras pripao ekipi Real Madrida, koja je zahvaljujući magičnom Tibu Kurtoi i Vinijusu Žunioru došla do pobede nad Liverpulom u velikom finalu odigranom u Parizu.

Ipak ne mogu se i ne smeju zaboraviti scene izvan stadiona "Sen Deni" pred početak utakmice koja je kasnila ukupno 37 minuta, a tokom koje je viđeno apsolutno sve i svašta. Prvobitna informacija bila je da su se navijači Liverpula pojavili prekasno kod stadiona zbog gužvi, ali su potom stizali snimci koji ukazuju da nije baš sva krivica na njima.

Ipak, UEFA je u svom zvaničnom saopštenju okrivila navijače sa lažnim ulaznicama za čitavu zbrku, a to saopštenje vam prenosimo u celosti.

- Pred početak utakmice, kapije na strani stadiona gde su se našli navijači Liverpula bile su blokirane od strane hiljada navijača koji su kupili lažne ulaznice koje nisu mogle da se očitaju. 

To je napravilo veliku gužvu i mnogi nisu mogli da uđu unutra zbog toga. Kao rezultat toga, meč je bio pomeren za 35 minuta kako bi se omogućilo navijačima sa pravim kartama da se domognu stadiona.

Kako je broj navijača nastavio da raste ispred stadiona pred prvi zvižduk sudije, policija ih je rasterala suzavcem i naterala ih da se odmaknu što dalje od stadiona.

UEFA sažaljeva slučaj onih koji su bili pogođeni događajima i reagovaće hitno zajedno sa francuskom policijom, Vladom i Francuskom fudbalskom federacijom - piše u saopšenju.

Video: Preti novi fudbalski skandal: Ovo je utakmica u srpskom fudbalu za koju UEFA sumnja da je nameštena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma jok

    29. maj 2022 | 00:00

    Pa kako to VI zapadnjaci uvek ste u pravu jer ste mnogo iskreni posteni a najveci lopovi, lazljivci propagandisti a ovi Sa istoka su los momci. Koja ste VI bagra svetska al necete jos dugo da se probijate lazima dolazi vam kraj,,, dosta,je bilo,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA