≫ 

Dvostruki šampion Evrope se vratio u Premijer ligu posle 23 godine!

Notingem Forest se vratio u elitu posle više od dve decenije

  • 0
Notingem Foto: Focus Images / ddp USA / Profimedia

Ko čeka, taj i dočeka! A navijači Notingem Foresta dugo, više od dve decenije su čekali dan kada će se vratiti u Premijer ligu. Šumari su danas u tome uspeli, pošto su u finalu doigravanja Čempionšipa savladali Hadersfild - 0:1 (0:1).

Za pobedu im je bio dovoljan autogol nesrećnog Levija Kolvila koji je nakon jednog centaršuta igrača Foresta očajno odreagovao u kaznenom prostoru i "pospremio" loptu u sopstvenu mrežu u 43. minutu. Može se reći da zbog toga nikako po dobrom neće pamtiti duel na Vembliju.

Ruku na srce, Notingem svakako i jeste bio bolji protivnik tokom čitavog meča, pošto je toliko ograničio Hadersild da ne uputi ni kršten udarac u okvir gola protivnika punih 85 minuta. Jednostavno, potvrdili su Šumari da je ovo njihova sezona i zato sada mogu da slave povratak u elitu iz koje su ispali u sezoni 1998/99.

Oni stariji ljubitelji fudbala sigurno će se setiti svih uspeha Šumara iz 20. veka i dve titule šampiona Evrope osvojene u najuspešnijem periodu. Prva je došla u sezoni 1978/79, a druga samo godinu dana kasnije. Tokom 1979. godine osvojili su i Superkup Evrope, dok su godinu dana kasnije poraženi u meču za isti trofej.

Nema sumnje da će ovo za sve biti nostalgično podsećanje na lepa vremena i susrete na čuvenom "Siti Graundu", koji će sigurno biti bedem za sve članove Premijer lige. Posebno, ako se uzme u obzir, da će klub za veliki uspeh biti nagrađen sa oko 280 miliona evra.

Ovime je ujedno kompletiran spisak svih učesnika elite za narednu godinu, pa će tako umesto Votforda, Noriča i Barnlija u prvom rangu zaigrati Fulam, Bornmut uz pomenuti Notingem.

Video: Krkić promašio šansu utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA