Bivši Superligaš na pragu povratka u Prvu ligu Srbije: Užičani posle velike drame došli na korak od promocije!

Sloboda je došla do zlata vrednog boda na Ubu i sada drži sve u svojim rukama u poslednjem kolu

  • 2
FK Sloboda Užice Foto: Youtube - Printscreen - FK Jedinstvo Ub

Apsolutna drama u Srpskoj ligi Zapad, gde će se tek u poslednjem kolu saznati putnik za Prvu ligu Srbije za narednu sezonu. A kako stvari stoje to će biti svima dobro poznat tim, koji je početkom prošle decenije umeo na leđa na svom stadionu da baci i Partizan i Crvenu zvezdu.

Reč je o Slobodi iz Užica koja je na nestvaran način u velikom derbiju 29. kola uspela da izvuče bod na gostovanju Jedinstvu sa Uba (1:1) u 97. minutu utakmice sa bele tačke, a na ruku im je išao i remi koji je odigrala Sloga iz Požege u Požarevcu protiv ekipe Mladog Radnika 1926 bez pogodaka.

Ove dve ekipe su dočekale pretposlednje kolo sa identičnim brojem bodova na prvom mestu na tabeli Srpske lige Zapad. Ukoliko situacija ostane takva i posle poslednjeg kola, Sloboda će biti ta koja će obezbediti plasman u viši rang takmičenja zbog boljeg međusobnog skora sa Požežanima, jer su Rosoneri u Užicu slavili sa 3:2, dok je u Požegi bilo 0:0.

Stoga je današnji bod na Ubu zlata vredan za Užičane, koji su imali ogromnu podršku navijača na stadionu "Dragan Džajić". Nekoliko autobusa pošlo je put ovog mesta negde na pola puta između grada na Đetinji i Beograda kako bi podržalo svoj tim.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Nema sumnje da će veliki broj navijača biti prisutan i naredne sedmice, kada Sloboda treba da overi plasman u viši rang na svom stadionu "Radomir Antić" protiv prežaljene ekipe RSK-a iz Rabrova, koja je napustila ovaj rang takmičenja i od naredne sezone takmičiće se u četvrtom rangu.

Sa druge strane, Sloga iz Požege nadaće se čudu i eventualnom kiksu Slobode, a uz to će morati da slavi na svom stadionu protiv Rađevca iz Krupnja, koji takođe nema ni za šta da igra, pošto je obezbedio opstanak u Srpskoj ligi Zapad.

Strelac možda i najvažnijeg gola za Slobodu ove sezone sa bele tačke bio je Glišović duboko u nadoknadi vremena, posle čega je došlo i do manjeg konflikta između gostujućih i domaćih igrača koji su se nadali do samog kraja da će izdržati i uzeti tri boda na Ubu.

Video: Kakva golčina iz voleja Uroševića, sevnula snažna levica: Partizan izjednačio protiv Zvezde u finalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • e2

    29. maj 2022 | 23:18

    Заслужено Слобода, велики клуб са запада иде у виши ранг. Клуб традиције и светле историје. Слога Пожега, вечито друга, симбол корупције и намештања, добија да једе оно што годинама кува...

  • Rešenje za spas Srpskog fudbala

    29. maj 2022 | 20:16

    Superligu skratiti na 12 prvo na 14 (4 tima ispadaju iz lige a dva idu u baraž sa 3 i 4 iz Prve Lige) pa onda na 12 (4 ispadaju dvoje u baraž sa 3 i 4 iz Superlige) i onda kad se liga smanji na 12 (12 i 11 ispadaju dok 10 i 9 igraju međusobni duel i ko pobedi ostaje u ligi a ko izgubi ostaje u ligi). Prvu ligu proširiti prvo na 18 pa na 20 ekipa (sve ostaje isto kao i sad samo dva tima više koji ispadaju iz Superlige) prva sezona ispadaju 4 dok sledeća dva tima na tabeli igraju baraž sa Srpskoligašima koji su bili vicešampioni (bolje rangirani tim igra sa boljim iz duela Bg/Vojvodina a onaj slabiji protiv Zapad/Istok. I onda ta sezona sa 20 sistem za Baraž u Superligu da se menja i da bude sličan Italijanskom ali da se igra po jedan meč na terenu bolje rangiranog dok bi Finale na neutralnom terenu. Bolje rangirani timovi ne bi imali prednost ako se utakmica odigra nerešeno)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA