≫ 

Partizanov vrhunski posao: Od Sadika do sada 9 miliona evra i tu nije kraj

Plasmanom Almerije u Primeru klub iz Humske prihodovao 3.000.000 evra, ostaju mu i procenti od dalje prodaje, a očekuje ga u avgustu još jedan bonus

  • 17
umar sadik Foto: printscreen/Sportklub

Možda je bilo skeptika kada je posao zaključen, ali vreme je pokazalo i dokazalo da je Partizanov transfer Umara Sadika u Almeriju jedan od najboljih koji je klub iz Humske realizovao u minulih nekoliko godina. Plasmanom u Primeru pomenutog kluba stekli su se uslovi i za drugi – najveći bonus koji sleduje crno-belima, u visini od 3.000.000 evra, ali to nije sve, jer se klubu iz Humske smeši još novca od sjajnog Nigerijca.

Suma sumarum, Partizan je od Sadika do sada zaradio ukupno 9.000.000 evra! Prilikom prelaska napadača u Almeriju klub iz Humske je prihodovao 5.500.000 evra na obeštećenja od prodaje 50 odsto ekonomskih prava na igrača, ali se ispostavilo da su bonusi koje je generalni direktor Miloš Vazura tada uvrstio u transfer gotovo duplirali zaradu.

Partizan je krajem septembra prošle godine “ubrao” prvi od četiri velika bonusa od Sadika – 500.000 evra i to za postignutih 25 golova u Sekundi. Crno-beli su tada zadovoljno trljali ruke, ali tek očekivali dobit od bivšeg fudbalera, jer su “zatvorili” mogućnost zarade i u slučaju plasmana Almerije u Primeru, ali i ukoliko španski klub odluči da proda fudbalera pre toga.

- Partizanu pripada 40 odsto od Sadikovog narednog transfera. S tim da čelnici Almerije mogu da otkupe 30 odsto za 3.000.000 evra, tako da bi nama ostalo deset procenata. Međutim, postoji i rok do kada to mogu da urade, a on ističe uskoro – rekao je generalni direktor Miloš Vazura pre nekoliko meseci.

Umar Sadik Foto: Profimedia/Zuma press

Bonus za plasman u Primeru se podrazumevao i upravo je on u nedelju uveče doneo Partizanu 3.000.000 evra, plus deset odsto procenata od dalje prodaje napadača. No, to nije sve pošto klub iz Humske računa na još bar jednu finansijsku injekciju od istog igrača ovoga leta.

Naime, u ugovoru crno-belih i Almerije postoji i klauzula o broju odigranih mečeva Sadika i ona glasi: Partizanu će pripasti bonus od 500.000 evra ukoliko fudbaler odigra 75 mečeva za španski klub, ali na svakoj utakmici na terenu mora da provede ne manje od 45 minuta.

Da Sadik nije bio član selekcije Nigerije na Afričkom kupu nacija, crno-beli bi već ostvarili pravo i na taj bonus. Međutim, zbog te činjenice igrač je tokom prethodnog perioda, zaključno sa mečom protiv Leganjesa odigranim u nedelju uveče, dogurao do – 74 utakmice sa ne manje od 45 minuta na terenu, što znači da bi, u slučaju da ga Almerija ne proda, doneo dodatnih 500.000 evra crno-belima već na sledećem odigranom meču, što će se verovatno desiti u avgustu.

Rekosmo već, ukoliko, pak, Almerija odluči da ga proda ovoga leta, Partizan je ponovo na dobitku, jer mu sleduje 10 odsto od narednog transfera, što može biti i daleko veća cifra od pomenutog bonusa. U svakom slučaju, kako god se okrene, klub iz Humske je u slučaju Umara Sadika na velikom dobitku.

Naravno, ne treba zaboraviti da je Nigerijac u Humsku došao u mandatu trenera Sava Miloševića, leta 2019. godine, a da je za njegov angažman najzaslužniji sportski direktor Ivica Iliev, koji ga je “snimio” još šest meseci pre nego što se obreo u Partizanu i to na prijateljskom meču Rome i Pariz Sen Žermena.

Ipak, crno-beli tada nisu imali resursa da angažuju igrača “vučice”, ali su upornošću i “gimnastikom” koju je u Rimu spoveo u delo agent Ivica Pavlović, inače zastupnik igrača, uspeli da isprva “izboksuju” pozajmicu, potom šest meseci kasnije, kada je postalo jasno da se radi od “zlatnoj koki” i otkupe Sadika za 1.700.000 evra.

Već narednoh leta, u jeku pandemije korona virusa, Nigerijac je prodat Almeriji i, kada se sabere obeštećenje i dosadašnji bonusi, ispostaviće se da se radi o najskuplje prodatom internacionalcu iz jednog srpskog kluba... Odličan posao Partizana, nema šta!

Video: Kako je u Šapniji? OK, gubimo utakmice a meni jako nedostaje Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    30. maj 2022 | 11:31

    Uprava veovatno je zaradila od transfera Sadika,klub kao klub ne verujem da ima zaradu

  • GioGio

    30. maj 2022 | 12:17

    3 miliona od Sadika, a drzava placa licencu.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    30. maj 2022 | 11:12

    👏👏👏 за управу...још дууууго били на истом месту...само, урадите мало онај ваш кртичњак, да се не саплићу кад дођу они из Флоре нпр...толико пара, па уредите лавор...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA