≫ 

Šurbatović otkrio za Telegraf: "Superliga će imati novog sponzora, ugovor će biti veći i bolji od prethodnog"

On je istakao da su pregovori u završnoj fazi, te je samo pitanje vremena kada će saradnja biti ozvaničena

  • 5

Fudbalski savez Srbije je potpisao novi sponzorski ugovor sa kineskom kompanijom "Vivo", koja proizvodi novu generaciju "pametnih telefona". Međutim, iako su potpisali ugovor o partnerstvu i sponzorstvu FSS-a, oni neće preuzeti i naslovni deo Superlige.

Naime, najelitnije takmičenje u srpskom fudbalu, Superliga, od iduće sezone pored svog imena neće imati više i sponzora "Linglong", s obzirom na to da je ovaj ugovor istekao na kraju ove sezone, koji neće biti produžen.

Kako je istakao generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović za Telegraf, Superliga će imati novog naslovnog sponzora, a to neće biti gorepomenuti Vivo, pošto je liga u završnim pregovorima sa jednom drugom kompanijom.

- U ovom trenutku, ne, Vivo neće biti naslovni sponzor. Mi smo trenutno u završnoj fazi pregovaranja i potpisivanja novog ugovora o naslovnom sponzorstvu za Superligu Srbije za naredne tri godine, ovaj put neće biti to Vivo, ali biće neka druga kompanija. Ugovor će biti znatno veći, unosniji i povoljniji nego prethodni i to je ono što nas posebno raduje, jer ćemo u većoj meri finansijski uspeti da pomognemo našim timovima. Naravno, Vivo pošto dolazi na naše tržište, imaće priliku naravno da sarađuje sa nama i na drugim planovima, a možda kad istekne ovaj ugovor, da jednog dana možda bude i naslovni sponzor Superlige - istakao je Šurbatović za Telegraf.

Jovan Šurbatović, Stevan Stojanović Foto: MN Press

Generalni direktor FSS-a je takođe za Telegraf otkrio i da je sponzorski ugovor Viva i Fudbalskog saveza Srbije pre svega finansijske prirode, te da će se domaći fudbalski savez značajno "obradovati" pogodnostima koje budu pružene od strane kineske kompanije.

- Ugovor je pre svega finansijske prirode, a naravno Vivo sa svojim pametnim telefonima postaje i zvaničan partner Fudbalskog saveza Srbije. Mi smo pregovarali dosta dugo i ponosni smo što jedna tako renomirana kompanija sa inostranog tržišta prepoznala interes da se priključi pobedničkom timu u sklopu priprema za SP u Kataru. Nadamo se da će ova saradnja trajati dugo, ugovor je za nas izuzetno povoljan.

- Danas smo potpisali ugovor na specifičan način, prateći najnovije trendove u smislu razvoja IT tehnologija, očekuje nas još ovakvih i sličnih događaja u sklopu priprema za SP. Mi se trudimo da administracija prati ono što rade fudbaleri na terenu i da mi napravimo pobednički sponzorski put i sponzorski tim koji će da isprati sve zahteve nacionalne reprezentacije i ostalih selekcija - zaključio je Jovan Šurbatović.

Video: Pazite samo da ne eksplodira nešto: Piksi se našalio na potpisivanju ugovora s kineskom kompanijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Racki

    30. maj 2022 | 15:56

    Rece nekadasnji vodja severa...

  • Zipex

    30. maj 2022 | 17:31

    Kako je krenulo postaćemo nova kineska kolonija u budućnosti.

  • MA SVI ZNAMO STA RADE

    30. maj 2022 | 17:04

    Veliki scenarista zvezdinih titula. Posle s pitamo kako DOLAZE do titula

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA