Sada i zvanično: Čelsi ima nove vlasnike, američki konzorcijum stigao u London

Konačan kraj velike ere Romana Abramoviča

  • 2
FK Čelsi Foto: Tanjug / AP

Ono što je u subotu najavljeno, danas je ozvaničeno - Čelsi ima nove vlasnike.

U pitanju je konzorcijum koji predvodi Ted Boli, vlasnik bejzbol kluba Los Anđeles Dodžers, koji ima udeo u vlasništvu Los Anđeles Lejkersa i Los Anđeles Sparksa. Prema Forbsu, njegovo bogatstvo se procenjuje na oko 4.5 milijarde dolara.

Konzorcijum koji predvodi Boli, kao i Klark Kapital, Mark Volter i švajcarski milijarder Hansojerg Vis, platiće klub oko 4,5 milijardi dolara i imaće obavezu da u njega uloži još 1,7 milijardi dolara.

- Počastvovani smo što postajemo novi vlasnici Čelsija. Potpuno smo posvećeni, svaki minut, svaki meč. Naša vizija je jasna: Želimo da učinimo navijače ponosnim. Zajedno sa posvećenošću u razvijanju mladih igrača, želimo da dovedemo najbolje igrače i talente, kako bi investirali u dugoročni plan i gradili na neverovatnoj Čelsijevoj istoriji uspešnosti - rekao je Boli.

Video: Šta je sve Roman Abramovič učinio za Čelsi: Od proseka napravio velikana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    30. maj 2022 | 17:48

    I sta je tu zanimljivo? Otisao jedan, dosao drugi. Pare se svakako peru i vrte ko god da je vlasnik. Pola sveta gladuje, a ovamo se milijardama gadjaju za jedan i to do pre 15 godina prosecan klub. Pad ovakvog sistema je neminovan. Pre ili kasnije.

  • Srbija

    30. maj 2022 | 18:52

    Čelsi sledeće godine ispada iz premier lige 😂😂😂ipak je jedan jedini Roman💪😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA