Fudbalska reprezentacija Belorusije svoje mečeve će ubuduće igrati na stadionu Vojvodine u Novom Sadu

Sve dok se ne smiri situacija na istoku Evrope

  • 7
Stadion Vojvodina fudbal Foto: MN Press

Zbog nepovoljne situacije na istoku Evrope i podrške koju je pružila ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, Belorusija i njen fudbalski tim do daljeg ne sme da igra mečeve na teritoriji svoje zemlje kao domaćin, potvrđeno je od strane UEFA.

Zbog toga su Belorusi pribegli rešenju za predstojeće mečeve u Ligi nacija, pa će svoje domaće utakmice igrati u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe", a odluka UEFA glasi da će se sve dešavati ispred praznih tribina.

Belorusija se inače takmiči u C diviziji Lige nacija, a deo je Grupe 3 u kojoj se nalaze Azerbejdžan, Kazahstan i Slovačka.

Prvi duel je na programu 3. juna kada u Novi Sad dolazi Slovačka, da bi tri dana kasnije na "Karađorđu" gostovao i Azerbejdžan. I treći meč u ovom ciklusu će Belorusi igrati u Srbiji i to protiv Kazahstana 10. juna, posle čega ih čekaju tri gostovanja 13. juna protiv Azera, a onda u septembru protiv preostale dve selekcije.

Video: Izlazak igrača Zvezde na teren: A na tribinama samo deca i to na hiljade njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA