≫ 

"Nema umora za Srbiju, "hraniću" loptama napadače": Kostić puca od samopouzdanja pred početak Lige nacija

Reprezentativac Srbije priželjkuje nove pobede

  • 1
FK fudbalska reprezentacija Srbija Portugalija Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije na startu Lige nacija u četvrtak uveče dočekuje Norvešku, tri dana kasnije na stadionu "Rajko Mitić" sledi duel sa Slovenijom, a potom dva gostovanja - u Stokholmu protiv Švedske 9. juna i u Ljubljani sa Slovenijom 12. juna.

Srpski fudbaler Filip Kostić, koji je proglašen za najboljeg igrača Lige Evropu, koju je osovjio sa svojim Ajntrahtom, istakao je da ne postoji umor kada se igra za nacionalni tim.

- Kad je reprezentacija Srbije u pitanju, nikakav umor ne dolazi u obzir. Stisnuću zube i pružiti maksimum u naredne četiri utakmice, a onda idem na zasluženi odmor - izjavio je Kostić i dodao:

- Ovo je dobra prilika da još više uigramo sve linije tima i da selektor pronađe idealnih 11 za mečeve na Svetskom prvenstvu protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske. Norvešku poznajemo iz onog baraža za Evropsko prvenstvo, znamo šta su im mane i vrline, neće nam biti nimalo lako. Jedno je sigurno, Srbija neće odustati od napadačkog fudbala, a moj glavni zadatak biće da "hranim" loptama naše najisturenije igrače - rekao je Kostić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

- Dopada mi se ta uloga jer i u klubu igramo u sličnoj formaciji. Ovo je bila moja najuspešnija sezona u karijeri, jako teška i naporna, ali se isplatilo - dodao je fudbaler Ajtnrahta.

Srpki fudbaler je istakao da je nedavno bio u Kragujevcu.

- Uz adekvatan rad i dobru atmosferu, rezultat dođe sam po sebi. Bio sam u Kragujevcu i pratio utakmicu Radničkog u baražu za Superligu, volim taj klub jer mi je mnogo pružio na početku karijere. Nisam zadovoljan kako su odigrali, ali je najvažnije da su ostali u elitnom rangu. Što se tice raspoloženja javnosti, oseća se da smo igrama i kvalifikacijama i plasmanom na Svetsko prvenstvo vratili veru u srpsku reprezentaciju. Publika je jako važan faktor u borbi za bodove i pozivam ih da nas podrže u mečevima protiv Norveške i Slovenije - poručio je Kostić.

Video: Piksi o euforiji među navijačima za Mundijal: Igrači, stručni štab i ja stojimo čvrsto na zemlji

(Telegfraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA