≫ 

Ševčenko emotivan pred baraž: "Meč protiv Škotske je nada za celu Ukrajinu"

Bivši ukrajinski selektor veruje u fudbalere koji predstavljaju njegovu zemlju

  • 5
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Engleska - Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Ostalo je nepoznato još jedno ime evropske reprezentacije koja će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kataru, a i to ime znaće se za par dana. Umesto krajem marta, duel Ukrajine i Škotske iz dobro poznatih razloga pomeren je za jun, dok Vels čeka pobednika tog duela. Bivši ukrajinski selektor Andrij Ševčenko, imao je izuzetno emotivno izlaganje pred polufinale baraža.

Ševčenko je napustio klupu selekcije Ukrajine u avgustu 2021. godine, kada je dobio posao u Đenovi. Njega je nasledio Oleksandr Petrakov, a popularni Ševa govorio je o potencijalnom plasmanu svoje zemlje u Katar.

- Meč protiv Škotske je nada za celu zemlju. Otići na Svetsko prvenstvo je sada veoma važno za Ukrajinu - rekao je Ševčenko, pa dodao:

- Motivacija je neverovatna. Po mom mišljenju, treba da ostavimo rezultat sa strane i samo se fokusiramo na teren. Moramo da igramo za navijače, za celu Ukrajinu, za one kod kuće, za one koji brane zemlju i za one koji su napustili zemlju.

Uveren je Ševčenko da Ukrajina može do Katara.

- Verujem da možemo da pobedimo Škotsku, a zatim i Vels i da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo. Igrači znaju šta treba da urade.

Nekadašnji fudbaler Šahtjora i reprezentativac Ukrajine Artjom Fedetski, koji se pridružio teritorijalnoj odbrani Ukrajine, govorio je kako bi vojnicima te zemlje mnogo značio plasman na Svetsko prvenstvo.

- Bio sam u vrućim zonama ovog rata. Vojnici puno pričaju o fudbalu tamo. Žele da se naš tim kvalifikuje na Svetsko prvenstvo - to je njihov san.

Koliko ukrajinskim fudbalerima znači plasman na Svetsko prvenstvo govori i emotivna reakcija Oleksandra Zinčenka, fudbalera Mančester sitija, koji se rasplakao na pres konferenciji pred meč sa Škotskom.

Video: Andrej Ševčenko na treningu Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tajfun Kv

    1. jun 2022 | 10:10

    Napred Skotska!!!!!

  • panic

    1. jun 2022 | 10:32

    ne moraju da igraju proci ce kao na pesmi evrovizije skotska mora da dozvoli da oni pobede inace reprezentaciji +klubovima sankcije

  • Bokara

    1. jun 2022 | 10:29

    Najbolje bi bilo da ih sada puste,kao i na eurosongu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA