Drugi pokušaj Partizana da vrati štopera: Marković tužio Olimpijakos, čeka raskid ugovora

Crno-beli su raspoloženi da angažuju svoje dete ukoliko se za to stvore uslovi

  • 4
svetozar marković Foto: MN Press

Zimski pokušaj nije bio uspešan, jer Olimpijakos nije hteo da popusti, ni klubu ni igraču, ali daleko od toga da je Partizan digao ruke od Svetozara Markovića, koji već nekoliko meseci pokušava da se oslobodi stega grčkog velikana. U iščekivanju imenovanja novog trenera, crno-beli aktivno prate i tržište u prelaznom roku, odnosno rasplet arbitraže pomenutog štopera i kluba iz Pireja i spremni su da vrate svoje dete ako se za to ukaže i najmanja prilika.

A, ona je i te kako realna, jer je Marković, rekosmo već, podneo tužbu za mobing i zatražio raskid ugovora sa Olimpijakosom još pre četiri meseca, kada je i napustio Atinu i vratio se u Beograd gde je u proteklom pediodu samostalno održavao formu.

Partizan je i tokom zimskog prelaznog roka pokušao da angažuje igrača, međutim, Grci su, bez obzira što ne samo da nisu računali na Markovića, već je bio izložen popriličnoj torturi trenirajući sam u ranim jutarnjim časovima, želeli da zarade.

Tražili su prilično veliki novac za obeštećenje (500.000 evra), dok su crno-beli bili raspoloženi da im ustupe deo procenata od dalje prodaje, jer je igrač svakako bio na “ledu”. Na kraju do dogovora nije došlo, Marković je ostao član Olimpijakosa, u međuvremenu je sakupio video dokumentaciju o mobingu, koja mu je poslužila kao dokaz za artibražu pred FIFA i UEFA i sva je prilika da će taj spor, prvi koji je jedan igrač poneo protiv grčkog velikana u istoriji kluba - dobiti u svoju korist...

Crno-beli bi rado videli Markovića u svojim redovima, jer se radi o veoma kvalitetnom igraču, no, ne žure, jer prvo mora da se imenuje trener, sa kojim će dalje usaglašavati korake.

Prostora neće nedostajati, jer će štoperska pozicija svakako biti upražnjena odlaskom Bojana Ostojića (Teleopik), prodajom bar jednog defanzivca iz tandema Igor Vujačić-Siniša Saničanin, a čeka se odluka i Nemanje Miletića, koga bi Partizan zadržao, ali sam igrač još vaga između ponuda iz inostranstva i produžetka saradnje, koja mu je već na stolu.

Podsetimo, Marković se već vraćao u Partizan kao pozajmljen igrač Olimpijakosa, u prvoj godini mandata Aleksandra Stanojevića i odigrao je sjajnu sezonu, koja mu je za kratko otvorila i vrata prvog tima pirejskog kluba. Međutim, sve je to bilo kratkog daha, posle letnjih kvalifikacija 2021. godine je sve manje dobijao šansu da bi na kraju ponovo izgubio mesto u timu i vratio se na status zbog koga je i poželeo da napusti atinske crveno-bele... Ovoga puta fudbaler želi da to bude zauvek.

Video: Ispred stadiona Partizana postavljen parni valjak: Uskoro će biti i ofarban u crno-belo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA