Kakva čast za Mažića: "Srbin je najbolja investicija u istoriji našeg fudbala"

Najbolji srpski sudija u istoriji, zajedno sa svojim pomoćnicima, preporodio je suđenje na Kipru

  • 5
Milorad Mažić Foto: Privatna arhiva

Kao što je tokom aktivnog sudijskog staža bio neprikosnoven na terenu, nekadašnji srpski arbitar Milorad Mažić pokazao se u sjajnom svetlu i na prvom poslu sudijskog menadžera!

Naime, kako prenose kiparski mediji, Mažić i njegov verni tim, koji čine Dalibor Đurđević i Milovan Ristić, preporodili su tamošnje suđenje i na opšte zadovoljstvo svih na pozitivan način su priveli kraju najtežu i najuzbudfljiviju sezonu u istoriji.

Tokom prethodnih godina bili smo svedoci nenormalni stvari kada je u pitanju kiparski fudbal. Doduše, njima je očigledno bilo normalno da se sudijama pale automobili, razbijaju kuće i postavljaju bombe... Međutim, Mažić je samo za sezonu i po uspeo da zavede red.

Upravo o tome je, na završnoj svečanosti u Nikoziji, govorio predsednik FS Kipra Giorgos Kumas, i to u prisustvu najviših predstavnika državnog vrha te zemlje.

Svoj govor je počeo tako što je istakao da je "završena najuzbudljivija fudbalska sezona na Kipru u istoriji", da bi zatim veliki deo svog govora posvetio radu našeg Mažića koji je, ujedno, predsednik Sudijskog komiteta.

- Naša odluka da pre dve godine angažujemo Milorada Mažića bila je ispravna. Najbolja odluka koju je federacija ikada donela. Uveravam vas da Mažić zajedno sa svojim timom vredno radi na tome da vodi suđenje u novoj eri, za stvaranje novog mentaliteta. Zato od navijača zahtevam strpljenje i upornost - rekao je Kumas.

Zatim je nastavio.

- Znam da Mažića traži pola Evrope i to je normalno, jer je najbolji! Ali naš posao je da pokušamo sve da njega i njegov tim zadržimo, jer su uradili velike stvari. Iako moram da budem iskren, donosili su za nas teške i nekada i neshvatljive odluke. Međutim, njihova vizija je jasna. Oni su uspeli i to su sada svi shvatili.

- Napravili su istorijski pomak i drugačiji i bolji izgled lika i dela kiparskog suđenja. Pojavili su se neki novi klinci koje su oni izmislili i obučili i siguran sam da će u narednim godinama u potpunosti biti nosioci korektnih i čistih odnosa u našem fudbalu. Hvala Mažiću i njegovom timu na velikom trudu, radu i viziji koju su imali.

Inače, mediji na Kipru su i tokom sezone pisali o Mažiću i njegovom radu. Često su ga napadali zbog odluka, ali su se na kraju svi složili da je sve što je radio bilo jedino moguće u tim okolnostima. Okolnostima kada su Kipru potrebni čisti i zdravi odnosi u situaciji kada država i privatni kapital ulažu ogroman novac u tamošnji fudbal.

Kada su u pitanju Mažićevi pomoćnici, Đurđević je na Kipru bio VAR menadžer - dok je Ristić obavljao funkciju šefa pomoćnih sudija. Kakvi su bili na terenu, tako su nastavili i van njega gde izazivaju "respekt" i poštovanje za ono što rade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    1. jun 2022 | 18:44

    A samo nama nije valjao.

  • Kalabic

    1. jun 2022 | 18:39

    Jedino je ovde smetao terzicu I zato ie oteran.

  • Sloba

    1. jun 2022 | 20:04

    Nije bio po bolji,,najvecem,, navijacu I doktoru, her je bio posten, pa sad ga trazi pola Evrope, zato nam je fudbal veliko DNO...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA