≫ 

Čuveni fudbaler Liverpula postao trener: Holađanin se vratio kući i krenuo da peče zanat

Prvi posao i odmah pretežak zadatak - povratak u Erdiviziju

  • 1
Dirk Kajt, FK Liverpul, Premijer liga Printskrin: Youtube / LFC Entertainment

Fudbaler sa veoma zanimljivom karijerom, ali i najčudnijim imenom u istoriji ovog sporta, Dirk Kajt postao je trener Den Haga i to četiri godine nakon što je završio svoju igračku karijeru.

Kajt je svoj igrački zenit podario Liverpulu, za koji je odigrao preko 200 utakmica i postigao je 51 gol, dok je u još dva kluba tokom svoje karijere odigrao preko 100 nastupa.

Holanđanin je karijeru počeo u Kvik Bojsima iz rodnog Katvajka sa samo pet godina, a tu je ostao čak 13 godina, pre nego što ga je Utreht primetio i doveo u svoje redove. Kajt je u dresu crveno-belih iz istoimenog grada odigrao 160 utakmcia i postigao je 51 gol, pre nego što je otišao u Fejenord.

Potom u Roterdamu beleži još 101 nastup i kvalifikuje se za poziv Liverpula, gde provodi idućih šest godina. Posle "Redsa", Kajd je igrao za Fenerbahče, Fejenord i Kvik Bojse, dok je i za reprezentaciju odigrao preko 100 nastupa (104)

Zvanično 27. maja 2018. godine, Kajt je odlučoi da se penzioniše, a sada će po prvi put sedeti na klupi nekog tima. Izbor je pao na Ado Den Hag, tim koji je ispao iz Erdivizije.

Video: Nikad nećeš hodati sam: Navijači Liverpula dočekali svoje igrače posle poraza u finalu LŠ

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA