≫ 

Škotski sudija u kamere Saveza otkrio da je homoseksualac, i nije jedini gej arbitar

Jedan od arbitara pomenutih arbitara, Kreg Nejpier, obelodaniosvoju seksualnu orijentaciju

  • 1
Kreg Nejpier Foto: twitter/Scottish FA

Škotske fudbalske sudije najvišeg ranga Kreg Nejpier i Lojd Vilson, su vest dana u tamošnjem fudbalu jer su obojica obelodanili svoju homoseksualnu prirodu. Zanimljivo, Kreg je o odluci da se autuje pričao za zvanični kanal Škotskog fudbalskog saveza koji je, jasno, čvrsto stao uz svog arbitra, ali i njegovog kolegu Vilsona.

Nejpier je izjavio da su ga na odluku da više ne krije ni javno svoju homoseksualnost inspirisali fudbaleri Džoš Kavaljo (Adelejd) i Džejk Denijels (Blekpul) koji su nedavno takođe obelodanili svoju seksualnu orijentaciju.

- Ovo je nešto što nisam mislio da će se ikad desiti, da sedim ovde i da pričam o svojoj odluci. To je očito nešto sa čime sam živeo sve ovo vreme, dugo vreme. Bilo je ovo dugo putovanje da bismo došli do ovog trenutka. Veoma je važno da ljudi poput mene žele da sednu ovako i da urade ovo što ja radim - izjavio je Nejpier za kamere Fudbalskog saveza Škotske.

Kreg Nejpier smatra da je izabrao pravi trenutak da se autuje i da javnosti saopšti svoje seksualne sklonosti.

- Ne mislim da bi ovo trebalo da bude vest, ali mislim da je došao trenutak, zaista jeste, jer moramo da vidimo da se klima menja i da svaki čovek sme da oseti da može da bude ono što on zaista jeste. Da tako živi srećno i ugodno u svojoj koži. To treba da se prenese i na fudbal - poručio je Nejpier.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    2. jun 2022 | 22:46

    Кога брига било чија сексуална оријентација! ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA