"Biće to sve kako treba, ima još da se igra": Saša Lukić ubeđen da je Srbija na pravom putu

Fudbaler Torina ne vidi ni

  • 8

Najbolji fudbaleri Srbije poraženi su na startu Lige Nacija, Norveška je odnela "sav plen" iz Beograda (0:1), ali prostora, niti razloga za uzbunu - nema. Orlovi su odigrali dobar, napadački meč, bilo je šansi, smišljenih akcija, sve ono što smo već navikli da vidimo od Piksijevih igrača.

Nedostajao je samo gol za dobar utisak.

- Sigurno da nije lepo kada se izgubi. Moje iskreno mišljenje je da smo u prvih desetak, petnaest minuta utakmcie ušli kako ne treba. Vidi se da je iscrpljujuća sezona iza igrača i da je to bio razlog nešto lošijeg početka. Ali posle toga smo uspostavili ritam, diktirali tempo celu utakmicu, kao što smo se dogovorili preko bokova, sa bokova napadali centaršuteve... Nismo uspeli da iskoristimo svoje šanse, ali na svu sreću narednu utakmicu imamo za tri dana i ispravićemo sve što je danas propušteno - sa puno optimizma sumira poraz Saša Lukić.

Konstatacija koja se nameće je da ekipa, igrači, ne može biti fizički na najvišem nivou u ovom delu sezone.

- Teška sezona je iza svih nas, ali ovo je reprezentacija i svi moramo da damo sve od sebe sto posto, svako od nas. Mislim da će biti dosta rotacija... Ali mislim, kažem opet, da samo u prvih 10-15 minuta nismo bili na nivou, ostali deo utakmxie smo bili pravi, samo što je nedostajao gol.

Osim svežine, šta je još nedostajalo za bolji utisak, bilo je pitanje za Lukića.

- Da postignemo gol, da budemo konkretniji u 16 metara, da budemo fudbalski bezobrazniji u tom delu, sa više igrača možda da napadnemo. Ali generalno je bilo dosta šansi, nismo ih iskoristili, i sudija je mogao da svira penal nad Tadićem koji je bo. Biće to sve kako treba, ima još da se igra do kraja.

Nehuman raspored, serija novih utakmica posle teške sezone, je ono što je problematično za sve igrače.

- Kako drugima tako i nama, ne smemo da se žalimo, spremamo se za utakice. Ovde smo do 12. juna i moramo da dajemo svaku utakmicu maksimum.

Video: Marko Grujić izneo razloge poraza od Norveške

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA