≫ 

U Timoku priželjkuju povratak u Prvu ligu umesto Žarkova: "Imamo vekovnu tradiciju i uslove za elitni rang"

Zaječarci smatraju da bi nastavak takmičenja u Prvoj ligi značio za celu Istočnu Srbiju

  • 3
Altetska staza FK Timok Zaječar Foto: Facebook/ФК Тимок Зајечар

Fudbalski klub OFK Žarkovo ne ispunjava uslove za takmičenje u Prvoj ligi Srbiji, a kandidat za jedno upražnjeno mesto je Timok 1919 iz Zaječara.

Naime, Fudbalski savez Srbije će narednih dana doneti konačnu odluku o tome koji tim će "uskočiti" na mesto Žarkova, a, posle ispadanja iz drugo po redu fudbalskog takmičenja Srbije, u gradu na Timoku smatraju da zaslužuju da nastave tamo gde su stali prošle sezone.

Tako, portal lokalnog radija Magnum, prenosi razgovor sa Branimirom Đorđevićem, predsednikom Upravnog odbora

-Nakon blede minule jesenje sezone, pre svega zbog tankog igračkog kadra i stručnog štaba, prvi deo sezone završili smo na pretposlednjem mestu. U zimskoj pauzi znatno smo se pojačali sa iskusnim i proverenim fudbalerima, angažovali smo i stručnog, mladog i ambicioznog trenera Srđana Stojčevskog, pa i rezultati nisu izostali. Minuloga proleća uz kvalitetne partije osvojili smo ukupno 28 bodova, ali u „plej autu“ nismo uspeli da izborimo mesto iznad crvene linije pa smo nezasluženo ispali iz Prve lige – prvi čovek prvog kluba za radio Magnum i dodaje:

-Čuli smo i mi u klubu za situaciju u OFK Žarkovu. Žao nam je ako Beograđani odustanu od Prve lige, ali u isto vreme smo srećni i zadovoljni ako FS Srbije odluči da se Timok 1919 vrati u prvoligaško društvo. Imamo vekovnu tradiciju (Timok je osnovan 1919. god.), stadion, četiri pomoćna travnata terena, iza nas čvrsto stoji lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom Boškom Ničićem i njegovim pomoćnikom za omladinu i sport Milanom Stankovićem. Pored seniorskog pogona u našem jatu je još šest mlađih selekcija, sa preko 300 talentovanih mališana, koje se takmiče u ligama FS RIS – ističe predsednik Branče Đorđević.

Đorđević ističe da je prednost Timoka i novi stadion koji se gradi .

-Da, u neposrednoj blizini stadiona na kome sada igramo, privode se kraju radovi na izgradnji novog hrama fudbala, pokriven i sa reflektorima, bez atletske staze, za preko 8200 sedišta, sve po standardima i propisima UEFE i biće jedan od najlepših u našoj zemlji. Novi hram fudbala će biti ponos fudbalskog Zaječara i ukras prelepe park šume Kraljevica. Na njemu će pored Timoka igrati i naše reprezentativne selekcije, a u planu je i izgradnja nekoliko ekskluzivnih hotela, visokog ranga. Pored stadiona radi se i

nekoliko pomoćnih terena, sa prirodnom i veštačkom travom.

Đorđević smatra da bi nastavak takmičenja u Prvoj ligi značio za Timok, ali i celu Istočnu Srbiju.

-Ako čelnici FS Srbije odluče da nas vrate u Prvu ligu biće to pun pogodak ne samo za budućnost fudbala u Zaječaru i okolini, već i celoj Timočkoj krajini, Istočnoj Srbiji i šire. Kostur tima smo sačuvali, sve su to iskusni fudbaleri, angažovaćemo još nekoliko igrača na mestima gde to smatra stručni štab, a uz prvotimce uključićemo i nekoliko naših omladinaca. Neka se kale i neka uče, a mnogi od njih na novom stadionu, nadamo se da će obući dres Timoka u elitnom rangu takmičenja. Zato sa nestrpljenjem očekujemo pozitivnu odluku FSS. Od leta, uveren sam, Timok će imati zapaženu rolu na prvoligaškoj pozornici. I još nešto, sve ekipe koje su u prošlom prvenstvu gostovale u Zaječaru, oduševljene su uslovima i mogućnostima, koje klub ima, pa i za Superligaški rang takmičenja – zaključuje Branimir Đorđević, predsednik UO Timoka 1919.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasas

    3. jun 2022 | 11:59

    FK Timok Zajecar! Klub koji se bavi namestanjima utakmica, sudija...od svih mladjih kategorija do prvog tima. Sve to postoji dokazano i dokumentovano, pa i na Vasem portalu a i na privatnim snimcima po internetu tako da nije u redu da ne objavite ovaj komentar!

  • Vozac Tomos Masine

    23. jun 2022 | 06:06

    Pa jes ce igrate na novi stadion al kad ga sami napravite a bosko ko bosko kako vetar dune .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA