≫ 

Komšije igraju opasan fudbal, Englezi poklekli u Budimpešti, Mađarska od 1962. ovo nije uradila!

Soboslaj strelac jedinog gola

  • 4
Fudbalska reprezentacija Mađarska - Engleska Foto: Tanjug/AP

Bio je ovo veliki dan za mađarski fudbal koji, iz godine u godinu, galopira i staje uz rame sa najjačima. Ekipa Marka Rosija napravila je u subotu nešto što se niej desilo od 1962. godine - pobedila je renomirane Engleze!

U Budimpešti, u okviru 1. kola Lige nacija, A grupa, golom Dominika Soboslaja iz penala u 66. minut uselekcija naših severnih komšija priredila je iznenađenje i potvrdila da joj je mesto pri samom vrhu evropskih reprezentacija.

U grupi u kojoj su Mađari i Englezi su i Nemačka i Italija, koji kasnije igraju svoj meč.

Inače, meč na "Puškaš Areni" odigran uz redukovan broj navijača, tačnije uz prisustvo dece sa roditeljima (na svako deseto dete jedna odrasla osoba), zbog rasističkih skandiranja navijača na istom mestu protiv istog rivala, samo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Mađari su zbog ispada navoijača dobili tri meča igranja iza zatvorenih vrata, uz dozvoljen ulaz samo deci i malom broju odraslih. I pored oštre kazne, prisutni navijači ni ovog puta nisu bili gostoljubivi prema gostima sa Ostrva. Pre početka meča sa tribina su se čuli zvižduci i negodovanja u trenutku dok su Englezi, sada već tradicionalno, klečali u znak podrške borbi protiv rasizma.

Što se same utakmice tiče, Mađari su zasluženo osvojili tri boda, zaslužili su zbog bolje odigranog drugog poluvremena u kojem je svu razliku napravio gol Soboslaja. Tragičar gostiju bio je Ris Džejms, koji je ušao u 62. minutu, a napravio jedanaesterac četiri minuta kasnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA