≫ 

"Pričati o igračima Srbije, Piksiju, suvišno je": Kek impresioniran Orlovima pred meč na Marakani

Slovenački selektor pun pohvala na račun našeg tima, ali najavljuje borbu svih 90 minuta

  • 0
Matjaž Kek Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Slovenije, poput Srbije, startovala je porazom od Skandinavaca u 1. kolu Lige Nacija, u B grupaciji selekcija. Ekipa Matjaža Keka poražena je od Švedske 0:2, Srbija od Norveške 0:1, te će sudar dveju reprezentacija iz nekada zajedničke države biti i prilika da se iskupe za kikseve i pokupe prve bodove u novom ciklusu takmičenja.

Selektor gostiju Kek je u subotu pričao pred medijima i najavio utakmicu sa Srbijom.

- Hvala za ovaj paklen prijem - aludirao je Kek na tropski dan u Beogradu, pa uozbiljio priču, najpre u superlativu pričao o stadionu Crvene zvezde.

- Srećan sam što sam na jednom od kultnih evropskih stadiona i svetskog fudbala. Pričati o ekipi koja će igrati na Svetskom prvenstvu, koja ima toliki broj sjajnih igrača i povrh svega, takvo ime za selektora, bilo bi suvišno. Mi moramo misliti o nama, o našoj igri i odigrati bolje nego što smo to protiv Švedske - poručio je Matjaž Kek.

Kek je najavio određene promene u sastavu u odnosu na meč sa Šveđanima.

- Biće nekih izmena, moraćemo da budemo svih 90 minuta brzi i spremni za sve njihove postavke - poručio je Kek, potvrdivši da Blaž Kramer i Timi Maks Elšnik i dalje nisu spremni za najveće napore. Takođe, u sastavu neće biti ni Lea Štulca.

Govorio je Kek i o Ligi Nacija, nije ni on najsrećniji što posle teške sezone mora sa igračima u nove naporne utakmice.

- Liga Nacija je to što jeste, takmičenje, ali i prilika da se spremimo za naredne kvalifikacije. Isto je za sve, onaj ko daje novac odlučuje, a na nama je da pokušamo da damo koliko je moguće od nas. Drugačije ne ide. Ok, bilo bi bolje da smo svi sada negde drugde, ali tako je kako je - rekao je slovenački selektor.

O samoj utakmici dodao je još nekoliko rečenica.

- Srbija će pokušati da se iskupi za poraz od Norveške, a mi ćemo gledati da izvučemo pozitivan rezultat, da ne ostanemo na nuli posle dve utakmice.

Za kraj je poručio, u šali:

- Srbiji želim sve najbolje na Svetskom prvenstvu, ali ne i protiv nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA