≫ 

"Niko nas ništa ne pita, nemoćni smo": Modrić razočaran, shvata koliko fudbaleri ustvari nemaju uticaj

Lider Hrvata smatra da je ritam mečeva posle naporne sezone ubistven po igrače

  • 9
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija Hrvatska - Španija Foto: Tanjug/AP

Liga Nacija - u redu, ali Liga nacija posle iscrpljujuće sezone za igrače - nikako ne može biti u redu. Nije normalno, niti je zdravo opteretiti reprezentativce sa četiri meča u samo desetak dana nakon ubitačne klupske sezone. Odmor je preko potreban svima i tužno je pto se igrači ništa ne pitaju. UEFA nema milosti.

Nezadovoljan je i veliki Luka Modrić koji je pred veliki derbi sa Hrvatskom na "Poljudu", pričao upravo o nepravdi koja se nanosi igračima svih selekcija i naporu kojim su izloženi.

- Šta ćemo, nemamo drugog izbora. Moramo se skupiti i dati maksimum. Znamo da je kraj sezone, da je svima teško, ali to ne sme biti izgovor. Nije lako kada ti nakon ovakve sezone stave četiri utakmice Lige nacija u 10 dana - poručio je as Real Madrida, koji je odmarao u prethodnom meču sa Austrijom u Osijeku i poraz svog tima 0:3 posmatrao sa klupe.

Razočaran je činjenicom da je uticaj igrača na raspored i takmičenja pod okriljem UEFA mali ili nikakav.

- Jednostavno, nas niko ne pita. Stave nas u tu situaciju i moraš igrati bez obzira kakvo je stanje. Svi će reći "pa i drugi igraju", ali nije jednostavno. Možeš te utakmice rasporediti na tri meseca, staviti dve po dve. Nije lako, ali takva je situacija i ne možemo ništa napraviti po tom pitanju. Moramo biti maksimalno fokusirani, dati zadnji atom snage koliko je god moguće i tako se pripremamo za narednu utakmicu. Ne tražimo alibije, ko je tu mora biti spreman sto posto - kaže Modrić.

O meću sa Austrijom nije imao mnogo šta da kaže.

- Težak poraz je iza nas, ali što je tu je. Trebamo gledati prema napred i ne osvrtati se previše. Čekaju nas utakmice, protiv Francuske pa i Danske, i nema mesta za žaljenje. Nije lepo kad se izgubi. Danas su svi nezgodni, svi igraju utakmice, i nikoga nije lako pobediti ako nisi pravi - rekao je kapetan Hrvatske Luka Modrić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA