Moćni Haland pokazao ko je gazda: Dva gola za drugu pobedu Norvežana, Švajcarci dobili "šamarčinu" od Ronalda!

Portugalci su slavili sa čak 4:0 protiv naših protivnika na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru

  • 5
Erling Haaland Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Norveške su kao mala kaznena ekspedicija na startu ovogodišnjeg izdanja u Ligi nacija. Posle pobede na stadionu "Rajko Mitić", stigli su do trijumfa i na samom severu Evrope u komšijskoj Švedskoj. Erling Haland je ponovo bio razlog zbog kojih su tugovali domaći navijači, pošto je bio strelac oba gola za pobedu - 1:2 (0:1).

Magični Erling tako je postao najefikasniji strelac ova prva dva kola u Ligi B ovog takmičenja sa tri gola, pošto je upravo on bio "krivac" zbog kojeg je Srbija ispustila bodove pre nekoliko dana u Beogradu.

Večeras je otvorio svoj konto u 20. minutu sa bele tačke, a pobedu Norvežana potvrdio je u 69. minutu na asistenciju Sorlota, potvrđujući tako da će Norvežani biti opasan takmac u borbi za prvo mesto i eventualnu promociju u Ligu A gde se nalaze one najjače selekcije.

Utešni gol za Šveđane postigao je Entoni Elanga, ispostaviće se prekasno, u drugom minutu nadoknade na asistenciju Kuluševskog.

U narednom kolu, Norvežani imaju možda i najlakši posao, pošto dočekuju Sloveniju na domaćem terenu uz šansu da pobedom dođu do 3/3 posle prva tri kola, dok Šveđani ponovo igraju kod kuće i to protiv Srbije na "Frends Areni" u Solni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kada je reč o ostalim grupama i ligama, Portugal je u Ligi A naneo izuzetno težak poraz jednom od protivnika Srbije na ovogodišnjem Mundijalu u Kataru. Švajcarci su se proveli "kao bosi po trnju" i videli su svu moć Kristijana Ronalda koji je postigao dva gola, a jedan mu je uskratio VAR zbog ofsajd pozicije (4:0).

Preostala dva pogotka za tim sa Pirinejskog poluostrva postigli su Karvaljo još u 15. minutu, kao i Žoao Kanselo u 68. minutu, koji su tako postavili svoju reprezentaciju na prvo mesto na tabeli, koje dele sa Češkom Republikom.

A upravo je ta selekcija napravila iznenađenje, došavši do remija sa Špancima u Pragu (2:2). Furija se opekla već u 4. minutu kada je pogodio Pešek, a ponovo se hvatala za glavu u 66. minutu posle gola Kuhte. Između toga, videli smo poravnanje u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena koje je delo Gavija, a potom i gol Martineza za konačnu raspodelu bodova.

Česi tako neočekivano drže prvo mesto sa Portugalom u vrlo jakoj grupi u kojoj su još Španci i Švajcarci posle prva dva kola sa pobedom i remijem, Španci su treći sa dva boda, a Švajcarska poslednja bez bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Srbi ispoštovali Halanda i Norvežane na Marakani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA