≫ 

Iliev za Telegraf o trenerima za Partizan: "Savo je moja slaba tačka, zvao je Stoičkov za Fernandeza"

Klub iz Humske na stolu ima “more” rešenja, ali ne želi da žuri i pogreši

  • 23
Ivica Iliev Foto: FK Partizan

Licitira se danima, jer, priznaćete, odavno se nije dogodilo da Partizan ne ustoliči šefa stručnog štaba u momentu kada neki od trenera napusti ekipu, kao što je to nedavjo učinio Aleksandar Stanojević.

Naravno, kada su veliki klubovi poput crno-belih u pitanju postoje tračevi, pričice, priče, želje kako čelnika, tako i navijača. realne i one manje realne opcije u izboru rešenja na klupi, jer trenutak je takav da – ne sme da se pogreši!

Apsolutni prioritet je u ovom momentu domaći stručnjak, mada, kako to obično biva, agenti nude šarolik izbor rešenja, pa se tu i tamo “zalomi” i poneki stranac, zvučno ime koje deluje primamljivo. Mada je obično upuštanje u takav izazov - posao igra na tankoj žici, jer ne razumeju svi Srbiju i Srbe, a pogotovo ne naš fudbal i stanje u njemu.

Ljudi sa strane to ne razumeju, ovdašnji treneri i te kako znaju o čemu se radi, a pored tog preduslova veoma je važno da shvate i genezu Partizana, zahteve, pritisak koji klub nosi, a sa kojim retko ko može da se izbori.

Pozvali smo otuda sportskog direktora Ivicu Ilieva kome se minulih dana telefon usijao od razgovora, ponuda, mogućnosti i upitali ima li nešto novo u izboru trenera za narednu sezonu.

Ivica Iliev Foto: MN Press

- Uvek kod nas ima novina, Partizan je veliki klub, veliki izazov za sve, ali isto tako i pred mnoge stavi znak pitanja, dovede ih u dilemu da li mogu da se nose sa tim teretom. Mogu li da istrpe taj pritisak, jer zaista nije lako. Znam da su navijači pomalo nestrpljivi da saznaju ime novog trenera, ali hajde da se strpimo svi još malo, pa verujem da će svi biti zadovoljni.

Prioritet je domaći trener, ali se prepliću i stranci, poslednji je Luis Fernandez, nekadašnjii fudbaler i trener Pari Sen Žermena, koji je već dugo bez angažmana.

- Pozvao me je nedavno Hristo Stoičkov povodom eventzalnog angažovanja Fernandeza i imali smo prijatan razgovor. Svakako se radi o iskusnom, proverenom stručnjaku, no, hajde da ne prejudiciramo ništa unapred, rećimo samo da je jedan od kandidata i da nam je čast što se tako veliko ime dovodi u kontekst sa Partizanom – kaže Ivica Iliev za naš portal.

Ko se sve dovodio u vezu s Partizanom?

marko nikolić Foto: MN Press

Što se, pak, domaćih stručnjaka tiče, svašta se minulih dana moglo čuti i pročitati. Od trenera iz domaćeg takmičenja poput Aleksandra Linte (od juče u Radniku), Ilije Stolice (ne radi duže vreme posle fijaska sa mladom selekcijom Srbije) ili, pak, Žarka Lazetića (TSC) do “jačih” kandidata poput Marka Nikolića (neće nazad u srpski fudbal), Vladimira Ivića (Makabi Tel Aviv), Aleksandra Vukovića (neće u srpski fudbal), Darka Milaniča (neće u Srbiju) Mladena Krstajića (nije uopšte bio kandidat), Miroslava Đukića (nije uopšte bio kandidat) i još nekolicine stručnjaka koje klub nije ni razmatrao.

Savo Milošević jedini boravio u Humskoj protekle sedmice

Savo Milošević Foto: MN Press

Jedno ime se nekako “provuklo” neopaženo, a zapravo bi moglo da bude pravi “štih” Partizana i to je – Savo Milošević. Jedini trener koji je od odlaska Aleksandra Stanojevića boravio na stadionu u Humskoj protekle sedmice.

Mnogo dobrih stvari je doneo crno-belima u prvom mandatu, napravio veliki igrački “rez”, podmladio tim talentima iz škole (Strahinja Pavlović, Filip Stevanović), imao sluha za “bubice” Sejdube Sume, Umara Sadika, učestvovao u angažovanju Takume Asana i ostalo je upamćeno da je Partizan u tom periodu igrao izuzetno dopadljiv fudbal, da je prodao igrače u vrednosti od 25.000.000 evra usred korona krize (Sadik, Pavlović, Stevanović) i da dobio gotovo svaki večiti derbi.

Koliko je realno da Milošević pokuša ponovo, da dobije priliku za drugi mandat takođe smo upitali Ilieva, koji se iskreno nasmejao kao da je želeo nešto da poruči...

- Savo? Hm, Savo je moja slaba tačka i to je sve što ću vam reći – zaključio je sportski direktor Partizana.

Dani odluke u Humskoj su pred nama, neke stvari se kristališu, neka rešenja naziru, ali, kako reče i sam Iliev, da ne prejudiciramo događaje...

Video: Ispred stadiona Partizana postavljen parni valjak: Uskoro će biti i ofarban u crno-belo

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    6. jun 2022 | 13:28

    Bolje da požuriš,vidim da ti stali radovi na zgradi

  • GRB

    6. jun 2022 | 14:04

    Niko nece da bude trener dok je ova uprava u partizan. Sve lopov do lopova.

  • Fireball 🔥 ⚫⚪

    6. jun 2022 | 14:19

    Pre će rat u Ukrajini da se završi nego što ćemo mi naći novog trenera. Stvorili ste takvu anti reklamu za naš klub da su nas SVI živi na keca odbili, nismo im ni C opcija. Bravo majstori!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA