Hrvatski fudbal osetio ogroman potres: Dinamo doveo bombu iz rivalskog tima, napadač Noriča stigao u Zagreb!

Ovo nije prvi put da Dinamo kupuje igrače iz rivalskih klubova, pošto je ekipa iz Zagreba i zimus dovela pojačanje pravo iz Osijeka u vidu Petra Bočkaja, čime su ih znatno i oslabili pred nastavak prvenstva.

  • 0
Josip Drmić, Dinamo Zagreb Printskrin: Twitter / gnkdinamo

Dinamo Zagreb je iza sebe imao veoma tešku sezonu gde su uspeli da dođu do nove titule u HNL-u. U borbi sa tri ekipe, Modri su uspeli da "pobede na mišiće", a da se tako nešto ne ponovi doveli su i drugog najboljeg strelca lige - Josipa Drmića i to iz rivalske Rijeke.

Ovaj transfer uzdrmao je Hrvatsku, pošto se radi o još jednom transferu između najvećih rivala i ekipa koje su vodile veliku borbu za titulu. Rijeka će u iduću sezonu ući oslabljena za Josipa Drmića, koji se seli u Zagreb.

Drmić iza sebe ima veoma bogatu karijeru, on je stigao u Rijeku 2019. godine na pozajmicu iz Noriča, a potom je i ostao u ovom klubu, gde je postigao 22 gola tokom tek završene sezone u HNL-u. Time je dospeo na drugo mesto liste strelaca, odmah iza Marka Livaje.

Pored Noriča, Drmić je igrao još za Cirih, a potom je dospeo i do Bundeslige, gde je nosio dres Nirnberga, Bajera iz Leverkuzena, te Borusije iz Menhengladbaha, koja je platila čak 10.000.000 evra, a potom je igrao za HSV.

Ujedno, Drmić je i reprezentativac Švajcarske za koju je odigrao 35 utakmcia i postigao je 10 golova, a Dinamo će za njegove usluge platiti tačno nula evra, pošto mu je istekao ugovor sa engleskom ekipom.

Ovo nije prvi put da Dinamo kupuje igrače iz rivalskih klubova, pošto je ekipa iz Zagreba i zimus dovela pojačanje pravo iz Osijeka u vidu Petra Bočkaja, čime su ih znatno i oslabili pred nastavak prvenstva.

Video: Komnen Andrić slavi titulu sa Dinamom uz srpske fore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA