≫ 

Liga nacija: Belgija silovita protiv Poljske, luda završnica u Velsu, Ukrajina slavila u Irskoj

Zanimljivo meče priredile su nam evropske reprezentacije

  • 1
Fudbalska reprezentacija Švedske Foto: Tanjug / AP

Sreda u Ligi nacija doneo nam je dva meča drugog kola Lige A i dva meča prvog kola Lige B. Pobede su odnele reprezentacije Belgije, Holandije, Ukrajine i Škotske.

Belgijanci su "razbili" Poljsku sa 6:1, iako su gosti poveli u 14. minutu preko Roberta Levandovskog. To je razljutilo "crvene đavole", koji su golovima Vicela, De Brujnea, Trosara u dva navrata, te Dendonkera i Opende došli do veoma ubedljive pobede. Tako su se iskupili svojim navijačima za ubedljiv poraz od Holandije (1:4) u prvom kolu.

Fudbalska reprezentacija Belgije Foto: Tanjug / AP

Holandija je upisala svoju drugu pobedu pošto je slavila u Velsu rezultatom 2:1 u ludoj završnici. Vodili su Holanđani od 50. minuta golom Tona Kompejnersa, ali je u drugom minutu nadoknade vremena Ris Norington-Dejvis izjednačio. Iako je delovalo da će se sve završiti podelom bodova, Vut Veghorst je postigao gol u četvrtom minutu nadoknade i doneo nova tri boda svojoj selekciji.

Ukrajina je pobedom otvorila takmičenje u Ligi B pošto je slavila u Irskoj rezultatom 1:0. Meč je odlučio pogodak Viktora Cigankova u drugom minutu drugog poluvremena.

Grupa 1, u kojoj su Ukrajina i Irska, donela je i duel Škotske i Jermenije, koji je pripao ostrvskoj reprezentaciji, a rezultat je glasio 2:0.

Liga nacija se nastavlja već u utorak kada će na teren i Srbija koja gostuje Švedskoj od 20.45.

Video: Stojković: Dominirali smo, idealno veče za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    9. jun 2022 | 00:02

    hajde sto klubovi namestaju sada i nacionalni timovi isto rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA