I Premijer liga kažnjava huligane: Sledeće sezone bez pirotehnike i uletanja na teren, slede brutalne kazne

Englezi hoće da se otarase ludih scena sa svojih stadiona

  • 1
Rišarlison Foto: Tanjug - AP

Premijer liga je prošle sezone, prve koja je regularno odigrana nakon svih kovid-peripetija, imala velike probleme da zadrži sve navijače u svojim sedištima. Neretko smo mogli da vidimo kako pristalice pojedinih klubova uleću na teren prilikom proslave pogodaka ili pale pirotehniku na tribinama, nešto na šta nismo navikli svih ovih godina u engleskom fudbalu.

Zbog toga je jasno da će uslediti odlučna reakcija. Na Generalnoj skupštini Premijer lige, klubovi su se usaglasili oko novih mera koje će biti na snazi za sledeću takmičarsku godinu, a zbog kojih će navijači morati dobro da se zamisle pre nego što naprave neki prekršaj.

- Navijače podsećamo da je ilegalno da uđu na teren u bilo kom momentu. Ovaj prostor je namenjen samo za fudbal i ni pod kojim uslovima igrači, menadžeri i sudije ne smeju da budu u strahu za svoju bezbednost. Isto tako, navijači treba da se osećaju bezbedno na tribinama. Videli smo da je postojalo povećano korišćenje pirotehnike i petardi, što nije samo kriminalni akt, već može da izazove ozbiljne povrede.

Liga je potom potvrdila da će pomoći organima reda i da će uvoditi doživotne zabrane ulaska na stadion za sve one koji prekrše pravila.

- Podržaćemo klubove u nastojanju da izreknu doživotne kazne zabrane ulaska na stadione. Manjina je tih koji se ponašaju neprihvatljivo i rizikuju da unište užitak svima ostalima koji poštuju pravila.

Premijer liga dodaje da će tražiti od gostujućih klubova da sa sobom na gostovanja povedu i članove obezbeđenja za svoje navijače, kako bi pomogli kolegama.

Video: Stolica o ambijentu u srpskom fudbalu: Jasno mi je gde sam došao i reagovaću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    9. jun 2022 | 18:33

    Ulazili su na proslavama osvajanja titule,plasiranja u visi rang i ostajanja u ligu sto je bilo u zadnjih dva tri kola....a nasi malinavijaci ulaze bez razloga jer je pola lige ko zna kako stelovano !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA