≫ 

Englezi žestoko po Srbinu iz obezbeđenja UEFA: "Kriv je za tri haosa, sreća da nije bilo mrtvih"

Željko Pavlica, šef obezbeđenja u Evropskoj kući fudbala, na udaru medija na Ostrvu koji ne vide nikakvu odgovornost u navijačima Liverpula za pariske nerede, već u organizaciji finala Lige šampiona

  • 2
Finale Lige šampiona FK Liverpul - FK Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Engleski mediji su locirali krivca za navijačke nerede koji su se desili pre finala Lige šampiona u Parizu između Liverpula i Real Madrida - Srbina!

Verovali ili ne, prema Englezima i njihovom viđenju situacije pred sudar na "Sen Deniju", kada je rulja fanova engleskog kluba (mnogi bez karata) izazvala haos kasnim dolaskom pred stadion - krivicu snosi UEFA, tačnije obezbeđenje Evropske fudbalske unije kojim rukovodi naš čovek Željko Pavlica.

Pavlica je inače rodom iz Zrenjanina, ali je gotovo čitav život prisutan u Sloveniji gde se afirmisao u poslu sa obezbeđenjem i sa dobrom reputacijom ušao u UEFA nedugo pošto je Čeferin preuzeo komande u Nionu. Pavlica je angažovan u UEFA sistemu od 2014. godine, a od pre pola godine je glavni čovek za sva pitanja bezbednosti i organizacije utakmica.

Engleski mediji u tekstu koji je potpisao uticajni Martin Samjuel (Dejli Mejl), idu dotle da krive Pavlicu ne za jedan incident, već za tri na velikim takmičenjima poslednjih godina pod okriljem UEFA!

Zanimljivo, sličan, gotovo identičan incident, opet u režiji engleskih navijača, dogodio se pred finale Eura na Vembliju 2021. godine (Engleska - Italija), kada je došlo do stampeda i pokušaja ulaska na stadion navijača bez ulaznica. Autor teksta u Dejli Mejlu i za ovaj incident prebacuje odgovornost na obezbeđenje UEFA, a ne na svoje navijače iako ne spori da su nerede izazvali vandali.

- Posle haosa huligana sreća da nije bilo mrtvih - navodi potpisnik teksta Samjuel Martin.

On takođe podseća da je problema bilo i u finalu još jednog velikog događaja pod pokroviteljstvom UEFA - finala Lige Evrope. U Sevilji su igrali Rendžers i Ajntraht, gde nije bilo problema van stadiona, ali jeste unutar "Sančez Pishuan" zdanja, pošto je nestalo zaliha vode i hrane pa su navijači, kako piše Dejli Mejl, od početka do kraja meča ostali žedni po velikoj vrućini i onemogučeni da kupe tekućinu ili hranu na samom stadionu.

- Sreća da niko nije umro - ponovo je Samjuel svu krivicu prebacio na organizaciju UEFA.

Englezi ne prebacuju Pavlici samo nekompetenciju za posao koji obavlja u UEFA, već nešto drugo, što im najviše smeta: poznanstvo, prijateljstvo, čak i kumstvo sa Čeferinom.

Tako tipično za Engleze, uvek su im drugi krivi za haos koji iazazovu njihovi navijači. Istorija ih nije naučila da promene stav. Podsetimo samo ovde na slučaj sa Hilzboroua 1989. godine i pogobiju skoro 98 navijača Liverpula, takođe posle stampeda. 

Starijim navijačima je naravno u sećanju još jedna tragedija u režiji Liverpulovih pristalica, užas na Hejselu četiri godine ranije, koji je odveo u smrt 39 pristalica Juventusa u finalu tadašnjeg Kupa šampiona.

Posle ovakvog viđenja situacije iz Pariza ostaje nam samo da konstatujemo da postoji istina i ona druga, engleska istina.

Video: Čeferin o Super ligi Evrope: Da je ona pravljena pre 30 godina tu bi bila Zvezda, a ne Junajted!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • p.s

    9. jun 2022 | 22:11

    Englezi su stoke najveca na svetu.Gledao sam kako se ponasaju po evropi.Gamad

  • Doktor

    9. jun 2022 | 23:22

    U Engleskoj su mirni ko ovce, čim mrdnu sa ostrva postaju najgora stoka, pijani i nadrogirani, a iza svega stoji njihov zloglasni MI6 koji sve to namerno organizira da bi u drugim zemljama izazivao haos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA