≫ 

"Drago mi je zbog Jovića, zalagao se, a nije mnogo igrao u klubu": Kapiten Tadić pohvalio saigrača zbog gola

Srbija je slavila na gostovanju Švedskoj sa 0:1

  • 1

Fudbaleri Srbije savladali su Švedsku u okviru trećeg kola Grupe 4 Lige nacija, čime su prišli selekciji Norveške na samo bod iza leđa na prvom mestu na tabeli i pokušaće da u drugoj polovini takmičenja preteknu ovog rivala i obezbede sebi dodatni baraž za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Prvotimac, Dušan Tadić bio je jako srećan zbog pobede na "Frends Areni" u Solni, a kaže da smo vrlo lako mogli do još golova.

- Bitno da smo pobedili. Prvo poluvreme smo dominirali, bili bolji, jedina zamerka je da smo mogli da postignemo gol ranije, pa i treći. Posle pred kraj Švedska je imala inicijativu, prvo poluvreme smo dominirali i bili smo bolji - rekao je Tadić.

Dodaje da je motiv bio veći tim pre što je bio prisutan i veliki broj navijača na stadionu u predgrađu Stokholma.

- Pa dobro, igramo za našu državu, trudimo se da pomgonemo na svaki način, sa kvalitetom, karakterom i drugim stvarima, mislim da je najbolje da igramo timski, da tako možemo stalno da odigramo dobro. Želeli smo da pobedimo, da nagradimo ove predivne navijače, kad dođe ovoliko ljudi da podržava našu zemlju sa toliko zastava, imaš zadatak da ih nagradiš pobedom.

Pohvalio je i mlade igrače koji su danas dobili šansu od Piksija.

- Mislim da su odlično iskoristili šansu, da su se lepo prilagodili timu, da su radili sve što je ekipi potrebno, drago mi je zbog Jovića, njegova dva gola, zalagao se, trudio se, dobio je nagradu, a nije mnogo igrao u klubu.

Srbiji se ponovo otvorila mogućnost da dođe do prvog mesta, Tadić tvrdi da će se ekipa boriti do kraja.

- Naravno, svaku utakmicu hoćemo da pobedimo, dominiramo, uvek ćemo da težimo ka tome. Mislim kad postoji sistem, način igre, kad upadne jedan ili dva ili tri igrača, da to nije problem, svi su odlično odradili posao, svi treba samo da uživamo u igri.

Video: Tadić o Šveđanima: Tvrdi, žustri, ali mi ćemo pokušati da dominiramo i naterati ih da trče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • adem ljajic

    9. jun 2022 | 23:18

    i meni je darago zbog jovica smirio se najzad sa sofijom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA