Crvena zvezda ozvaničila novi ugovor za Pankova: Štoper ostaje na "Marakani" do 2024.

Crveno-beli rešili jedno od pitanja u predstojećem prelaznom roku

  • 3
Radovan Pankov; FK Crvena zvezda, FK Radnički Kragujevac Foto: MN Press

Radovan Pankov i Crvena zvezda zvanično su produžili saradnju na još najmanje dve godine, do kraja sezone 2023/24.

Štoper nije krio zadovoljstvo nakon potpisivanja novog ugovora i veruje da je zasluženo dobio poverenje.

- Produžio sam ugovor sa voljenim klubom na još dve godine. Dobio sam lep vetar u leđa pred novu sezonu. Na meni je da opet opravdam očekivanja. Ovo je veliki korak napred za mene. Drago mi je što ću biti deo kluba još dve godine. Znači mi poverenje kluba. Mislim da sam ga zaslužio onim pruženim na terenu i na treninzima. Očekivao sam ovaj momenat, jer priča traje već neko vreme, ali sad smo i ozvaničili – počeo je Pankov.

Govorio je iskusni štoper i o ciljevima za predstojeću sezonu, ali i naglasio da ekipa mora podići lestvicu na još jedan viši nivo.

- Voleo bih da osetim ukus bar još jednom Lige šampiona, ako ne i dva puta. Naravno, preduslov za to su treće i četvrto kolo ove godine, kao i titula naredne sezone, koja bi nam bila šesta u nizu. Moramo još malo da dignemo lestvicu, iako je dižemo svake godine, ali ovom timu i klubu je samo nebo granica.

Dotakao se Pankov i podrške, koja je tokom cele sezone konstantno bila dvanaesti igrač crveno-belim fudbalerima.

- Bilo je divno i ove sezone. Odbranili smo duplu krunu. Navijači su bili fenomenalni, pogotovo u finišu sezone. Dali su nam snagu i vetar u leđa, kada nam je snage u nogama ponestajalo. Teška sezona je za nama. Voleo bih da ih vidim u što većem broju, pogotovo sad, u letnjem periodu kada svima nama to mnogo znači. Mnogo bitan period je pred nama – zaključio je Pankov.

Radovan Pankov je rođen 5. avgusta 1995. godine u Novom Sadu, a prve fudbalske korake načinio je u Vojvodini. U Crvenu zvezde je stigao na leto 2019. godine i od tada je važan šraf crveno-bele mašinerije. Beležio je sjajne partije, kako u domaćem šampionatu, tako i u evropskim utakmicama, a u svom mandatu u crveno-belom dresu, uspeo je da osvoji dve šampionske titule, kao i dve titule nacionalnog kupa. Za Zvezdu je odigrao ukupno 108 utakmica i uz to uspeo tri puta da se upiše u listu strelaca.

Video: Opšte ludilo na Borjanovom rođendanu: Gobelja, Pankov, Baja Mali Knindža, a onda je Sneža zamešala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA