Poljski Lođ "ofarban" u plavo-žuto: Ukrajinci kao kod kuće, uz krcat stadion i emocije slavili nad Jermenijom

Puno je bilo fudbalsko zdanje u ovom poljskom gradu

  • 4
Ukrajina - Jermenija Foto: Tanjug - AP

Zbog dobro poznate situacije na istoku Evrope, fudbalska reprezentacija Ukrajine primorana je da svoje utakmice igra van matične zemlje, a kao domaćin odlučila se da za bazu uzme - Poljsku.

Tako je danas u Lođu odigran meč drugog kola Lige nacija između ove selekcije i Jermenije i možemo slobodno reći da su Ukrajinci imali podršku kao da su i igrali kod kuće. Ceo stadion bio je "ofarban" u plavo-žuto uz mnogobrojne zastave, a nominalni domaćin ostvario je ubedljivu pobedu - 3:0 (0:0).

Gotovo svi sa sobom su nosili ukrajinske zastave, pevali su pesme i podržavali ovaj tim. Nije jasno da li su na stadionu bili prisutni isključivo Ukrajinci ili je tu bilo i Poljaka, koji su već nekoliko puta zdušno podržali ovu zemlju.

Bilo kako bilo, ovaj meč će biti upamćen i po mnogo emocija, suza, ali i pobedi ukrajinskog tima koja ih je ostavila na prvom mestu grupe u Ligi C ispred Škotske koja tek treba da odigra svoj meč sa Republikom Irskom u Dablinu.

Bio je ovo i poslednji meč Andreja Pjatova u nacionalnom timu Ukrajine. On je za karijeru uspeo da se upiše u strelce ukupno 102. puta, a interesantno je da je njegova karijera dosegla tri decenije, odnosno da je imao nastup u svakoj od početka milenijuma.

Strelci za Ukrajince bili su Malinovski u 61. minutu, potom Karavaev u 77. minutu, a na kraju i Vitalij Mikolenko koji je dokrajčio Jermene pred bučnim navijačima u 84. minutu, samo sedam minuta nakon što je ušao u igru zamenivši Zinčenka.

U narednom kolu, Ukrajina se sastaje sa reprezentacijom Republike Irske, takođe na stadionu u Lođu i to 14. juna od 20.45 časova.

Video: Vlahovićev menadžer za Telegraf: Pregovori sa Juventusom poslednjeg dana vođeni su 16-17 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA