Veče "ikseva" u Ligi nacija: Nula Engleza bez publike, Mađari zaustavili Nemce, Poljaci iznenadili Holanđane

Belgiji takođe samo bod u Velsu

  • 1
Engleska - Italija Foto: Tanjug - AP

Kao da su se dogovorili. Sve četiri utakmice najjačeg skupa Lige nacija, odnosno Lige A, završene su nerešenim rezultatom i podelom bodova. Samim tim, videli smo i nekoliko iznenađenja i neočekivanih ishoda.

Krenimo sa Ostrva, gde su Englezi pred praznim stadionom "Moline" u Vulverhemptonu zbog kazne koju im je propisala UEFA odigrali nerešeno sa Italijanima bez golova - 0:0.

Valjda je i sumorna atmosfera uticala na to da večeras gledamo prilično loš fudbal bez mnogo prilika u meču u kojem je Engleska zaista imala jalovu inicijativu, ali nije uspela da je kruniše pogotokom. Najbliži tome bili su Rahim Sterling i Hari Kejn, kao i Mejson Maunt, ali je Donaruma ipak ostao nesavladan.

Ukombinovano sa rezultatom iz Budimpešte, gde je Mađarska napravila još jednu senzaciju, zaustavivši Nemačku (1:1), Engleska je ostala na dnu grupe. Ali ne mogu mirno da spavaju ni Panceri, koji ne znaju za pobedu u ovom izdanju Lige nacija.

Bio je ovo treći meč i treći remi za Nemačku. Večeras je krenulo po zlu već u 6. minutu posle gola Nađa, ali je delovalo da problema neće biti nakon što je Hofman izjednačio tri minuta kasnije.

Ipak, do kraja nije bilo golova, štaviše, može se reći da Nemci mogu da budu i prezadovoljni što kupe bod iz prestonice naše susedne zemlje, pošto su Mađari imali još šest udaraca u okvir gola do kraja, a oni sami - nijedan.

Najviše golova palo je na čuvenom "De Kajpu" gde je Poljska bila na dobrom putu da uzme tri boda Holandiji, pošto je imala dva gola prednosti, ali su na kraju domaći ti koji imaju više za čim da žale, pošto su promašili penal u nadoknadi za pobedu - 2:2 (0:1).

Povela je Poljska golom Keša u 18. minutu, Zjelinski je duplirao vođstvo četiri minuta po otpočinjaju drugog poluvremena, a onda je usledio blickrig Lala. Prvo je Klasen u 51. minutu smanjio razliku, a Damfris je samo tri minuta kasnije poravnao rezultat.

Tragičar je na kraju bio Memfis Depaj, koji je u prvom minutu nadoknade promašio penal i tako propustio šansu da obraduje prisutne navijače u Roterdamu.

U preostalom meču, Belgija je dugo vodila protiv Velsa golom Tilemansa iz 51. minuta, ali je Džonson tri minuta pred kraj postavio konačnih 1:1 i potvrdio da se ostrvska reprezentacija nalazi u dobroj formi.

Kada je reč o rezultatima iz Lige B, Republika Irska je deklasirala Škotsku (3:0), Crna Gora i Bosna i Hercegovina su podelili bodove u derbiju komšiluka (1:1), dok su Rumuni dobili Fince (1:0). U Ligi C, Farska Ostrva su savladala Litvaniju (1:0), a Turska je pobedila Luksemburg na gostovanju (0:2).

Video: Vlahovićev menadžer za Telegraf: Pregovori sa Juventusom poslednjeg dana vođeni su 16-17 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    11. jun 2022 | 23:21

    ovde se vise namesta nego u ligi Srbije ziva sramota novi pazar radnik surdulica radnicki kragujevac su amateri za ove reprezentacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA