≫ 

Srbija će u Kataru igrati na stadionu koji ljudima liči na ženski polni organ

Kada je prvi put prikazana skica stadiona, koju je uradila sada pokojna Dejma Zaha Hadid, mnoge je krovni otvor asocirao da ovaj objekat u šali nazovu "vagina stadion"

  • 5
Al Janub stadion, Vagina stadion Foto: Profimedia

Manje od šest meseci ostalo je do najvećeg sportskog događaja godine, Svetskog prvenstva u fudbalu, koje će, znamo to sad svi, biti posebno po mnogo čemu, najviše po činjenici da se prvi put odigrava na prelazu iz novembra u decembar.

Srpski navijači biće pojačano zainteresovani za ovaj spektakl jer ćemo imati čemu da se nadamo ovog puta, Piksijeva ekipa pokazala je da može mnogo, da ima jake adute, pa će borba sa najjačima na svetu biti savršeno mesto i test mogućnosti Orlova u koje polažemo velike nade.

Srbija će svoje mečeve u grupi igrati na tri različita stadiona, ne zna se koji je moderniji od kojeg, a jedan sa sobom nosi dodatnu posebnost, i "provokaciju", jer mnoge podseća na ženski polni organ. U pitanju je objekat u Al-Vahri po imenu "Al Janub".

Zbog prozivki na konto arhitektonskog rešenja krova, žena koja ga je osmislila i po čijem je nacrtu rađen, Dejma Zaha Hadid, bila je jako ljuta zbog neumesnih komentara na račun izgleda velike rupe.

- Zaista je sramota što smišljaju takve gluposti. Šta uopšte imaju da kažu? Sve što ima rupu je vagina? To je budalaština - rekla je na komentare sada pokojna Zaha Hadid, koja je preminula u 65. godini od posledica srčanog udara.

Srbija će na ovom stadionu igrati meč protiv Kameruna, 28. novembra.

Ovaj stadion, ranije poznat kao "Al Vakra", ima futuristički dizajn i inspirisan je jedrima "dou" čamaca tradicionalnih za Katar. Upravo je jedro dominantan oblik krovne konstrukcije, međutim dizajn je na kraju ispao tako da su jedra na svojim krajevima formirala otvor koji je ljude asocirao na žensku intimu.

Krov je pokretan, dakle rupa se može zatvoriti, ugrađen je i inovativni sistem hlađenja kako bi se osiguralo da se na terenu održavaju događaji tokom cele godine, čak i tokom velikih vrućina u letnjim mesecima.

Stadion je kapaciteta 40.0000 mesta.

Video: Tadić: Uz dobru igru, najbitnije je da smo pobedili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA