≫ 

"Sledeće nedelje potpisujemo novog igrača, a doći će bar još dva": Terzić potvrdio i odlazak Gajića iz Zvezde

Predstavnici kluba su na početku priprema govorili o pojačanjima, ciljevima, nadanjima...

  • 23
Dejan Stanković, Zvezdan Terzić Foto: FK Crvena zvezda

Pre nešto manje od dve sedmice, fudbaleri Crvene zvezde završili su prošlu sezonu osvajanjem trofeja u Kupu Srbije, nakon što su prethodno došli i do trijumfa u odnosu na večitog rivala i u Superligi. Vremena za odmor nije bilo mnogo, pa već danas, 12. juna sledi početak priprema za ono što sledi.

A to je nova sezona u kojoj će Crvena zvezda sigurno želeti da odbrani duplu krunu i da ostvari što je moguće veći uspeh na evropskoj sceni. Ova takmičarska godina biće posebna, tim pre što će pobednik Superlige dobiti direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Stoga je ovaj dan veoma svečan na stadionu "Rajko Mitić", gde je ujedno bila održana i konferencija za medije povodom početka priprema. Na njoj su između ostalih govorili i predsednik, Zvezdan Terzić, kao i sportski direktor Mitar Mrkela zajedno sa trenerom Dejanom Stankovićem.

zvezdan terzić Foto: MN Press

Predsednik Crvene zvezde istakao je da će Zvezda ove sezone pokušati da ponovi rezultate iz prošle, iako će to biti vraški teško. Ponovio je da je ova sezona specifična i da ovoga puta neće dati rivalima "lufta" da se odlepe na startu.

- Danas kako običaji nalažu, sačekali smo igrače, predočili im očekivanja, rekli smo da se ponavljamo uvek sa pričom, ciljevima, rezultatima... Najteže je ponavljati se sa dobrim rezultatima. Ova sezona je specifična, čeka nas jedna sezona gde možemo dva puta da izborimo plasman u Ligu šampiona. Sada u avgustu, a onda tokom prvenstva i za narednu sezonu. Očekivanja su sve veća iz godine u godinu, što pokazuje i rang lista, sada smo 34. u Evropi, sa mnogo koeficijenata, mi beležimo velike prihode od UEFA i mislim da dugoročno gledano Zvezda neće biti u problemu finansijski. Igrači su svesni da sve zavisi od nas, kratke su pripreme, startujemo već 9. jula sa prvenstvom. Naglasio sam da ne možemo da damo pet ili sedam golova fore Partizanu. Moramo maksimalno da idemo od početka, kvalitet je tu, da ulazimo kao favorit.

Potom se Terzić osvrnuo na eventualna pojačanja, potvrdivši da će naredne nedelje pristići pojačanje, a da je Gajić napustio klub. Isto tako, u Zvezdi ostaje Gobeljić.

- Nadam se da će desno krilo biti završeno u narednoj nedelji. Gajić je otišao, mogu da mu se zahvalim za sve što je uradio za Zvezdu ove tri godine, odigrao je dobro ova tri meseca. Očekivali smo pre toga mnogo više, Zvezda je teška, to stalno ponavljamo, ali Gaja ima 26 godina, bio je svestan da je u ovom momentu prva opcija Pićini kod Stankovića. Jako je teško zadržati igrača, a da nije prva opcija. Komentarisali smo i da je teško što ulazimo sa Rodićem na levom beku. Pa hajde vi dovedite levog beka, a da to nije prosek. Jako je teško, Rodić je tu neprikosnoven, nije to stvar ni novca, nego sportski razlog, da u startu dobar igrač bude alternativa Rodiću. To je isto sa Gajićem, ja verujem u Pićinija, imao je težak period iza sebe. Vraća se iz teške povrede, biće to onaj isti Pićini što ga je Manćini zvao na širi spisak.

Otkrio je Terzić da Zvezda nije zainteresovana samo za Ada, te da je možda bolje uložiti 2.000.000 evra na neko drugo mesto, ali je ostao zagonetan.

- Sanogo ima ugovor do decembra, nema razloga da ne računamo na njega. On ima 33 godine. Razmatrali smo produženje ugovora. Kada smo imali poslednje okupljanje, rekli smo da nam treba podmlađivanje, moramo da mislimo na budućnost Zvezde, znate da ne govorimo o konkretnim imenima igrača, iako razgovaramo i računamo, jer tražimo pozicije. Nismo samo za Ada zainteresovani, mi razmatramo da li možemo da dovedemo i bolja rešenja za manje para. Videćemo, za svaku poziciju imamo više opcija. Na kraju krajeva, mi smo ti koji odlučujemo. Spremni smo da investiramo. Dostigli smo jedan trenutak sada da moramo da napravimo ozbiljan iskorak i kvalitetan. Nije nam žao da investiramo ozbiljan novca, ipak je to pozicija zadnjeg veznog, možda je bolje dati to za špica. Uradili smo veliki posao sa Kangvom i desnog krila, ne mogu da kažem ime dok ne bude zvanično. Dva ozbiljna, mlada igrača. Biće sigurno još dva igrača tu.

Nije se svidelo Terziću što se potencira na odlasku igrača iz kluba, hoće da gleda malo pozitivnije na celu stvar.

- Neozbiljno je da pričamo o odlascima igrača. Šta nam znači za Kataija ili Ivanića 5 miliona. Najveće je interesovanje za Erakovića, ali on ne može da ide u ovom trenutku. Ne razmišljam o odlascima. Došlo je vreme za iskorak kada je reč o igračima.

Kaže da je planirao da svi budu na pripremama, ali da je to tehnički nemoguće zbog obaveza mladih fudbalera, kao i nekolicine drugih.

- Planirali smo da svi igrači budu na pripreme, ali spletom srećnih okolnosti oni idu na EP, videćemo koliko će biti tamo dugo. Ima vremena, pratićemo situaciju, prelazni rok je do avgusta. Iako cenimo te igrače, ostaju na pripremama i Đurić i Stanković. Videli ste Lekoviću šta je značilo 15 mečeva u Grafičaru. Mislim da je za mladog igrača važno da igra. To što trenira, donosi dobro njemu i timu.

Okomio se i na FSS zbog odluke o broju bonus igrača u sastavu. Smatra da treba da ih bude više, a ne da se ukida takvo pravilo.

- Mislim da je FSS pogrešio što je ukinio dva bonus igrača. Većina klubova u Srbiji se finansira od strane gradova, a imamo matore igrače u klubovima. Ovo treba da bude liga za mlade, to dugoročno može da donese korist Srbije. Voleo bih da se to poveća na tri, na taj način bi motivisali klubove da ulažu više u njih.

Za kraj, podvukao je da Mustafu traži pola ekipa iz Superlige na pozajmicu, pa čak i Nenad Lalatović u banjalučkom Borcu.

- Pola lige traži da im pošaljemo Mustafu na pozajmicu. Zvao me je i Lalatović, videćemo da li je bolje da ode tamo na pozajmicu ili da bude ovde u Superligi. Prvi deo priprema će biti sa Stankovićem, pa ćemo posle videti šta je bolje.

Mitar Mrkela Foto: MN Press

Novinarima se prethodno ukratko obratio i sportski direktor Mitar Mrkela, koji je rekao da su zahtevi stari i da je cilj da se ekipa podmladi i ubrza.

- Hvala, ja sam razgovarao sa igračima, poželeo sam im sreću za novu sezonu. Nova je sezona, a zahtevi stari, ide se na titulu, želimo u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja, a ja se nadam da će to biti Liga šampiona. Tako je, cilj ovog prelaznog roka jeste da podmladimo i ubrzamo ekipu. Doveli smo jednog mladog igrača, 1999. godište, Kangvu, a blizu smo još jednog pojačanja. Ne želim da govorim dok ne bude zvanično potvrđeno. Sledeće nedelje ćemo verovatno promovisati igrača.

Kao i Terzić, i on je potvrdio odlazak Gajića, istakavši da mu je vrlo žao što je došlo do takve odluke.

- Ja mislim da je priča završena. Gajiću smo ponudili novi ugovor, ali je pronašao klub u inostranstvu. To je završena priča, meni je iskreno žao. On je moje dete iz OFK Beograda, iz čuvene generacije sa Novog Zelanda. Žao mi je što je otišao.

Osvrnuo se i na produžetak ugovora Gobeljića.

- Gobeljić ostaje. Negde sam pročitao da nije produžio ugovor, njemu je on ponuđen u isto vreme kad i Gajiću. On je danas potpisao na dve godine. Falko će ostati u Italiji još neko vreme, njegova je želja da nađe klub u Italiji, to će bolje uraditi ako se nalazi tamo, nego ovde. Trebalo je da bude još više, vratili smo Lučića sa pozajmice, Mustafu, Radulovića, Stanića, koji su bili sa nama, drago mi je da su naši reprezentativci izborili plasman na Evropsko prvenstvo, čestitao sam im na tom uspehu, nadam se da će nas obradovati i doneti trofej. Čim se završe obaveze na EP, priključiće se prvom timu.

Nije u planu da se pronađe desni ili levi bek na silu, istakavši da je Rodić neprikosnoven.

-  Nećemo tražiti desnog beka, jako je teško naći ga, pogotovo ako je to domaći igrač, vidite da nema ni desnih, ni levigh bekova. Poslednjih sedam-osam generacija nema pravog beka, a da dovedemo stranca u zamenu za Rodića, nema smisla. Zadovoljni smo, videćemo šta dolazi iz mlađih kategorija, ako se ukaže prilika, reagovaćemo, ali to nije prioritet.

Video: Džajić na Marakani proslavio 76. rođendan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 121

    12. jun 2022 | 18:32

    Zvezda završila poso što se tiče prelaznog roka,dovela Stolicu u Partizan....

  • Mickey

    12. jun 2022 | 18:42

    Kad ti sa Gobeljom,Pankovim,Sanogom Srnicem i Kangom sanjas Ligu sampiona,stvarno si veliki optimista...

  • Zoran

    12. jun 2022 | 18:38

    Gajić pirueta otišao ...lepa vest i ispravna po mom mišljenju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA