≫ 

Veliki intervju Vlahovića: Kako ga inspiriše Novak, zašto ga nerviraju priče o Ibri, šta radi kad dođe kući...

Srpski reprezentativac u razgovoru za Telegraf otkrio neke detalje o sebi koji su manje poznati

  • 1
Dušan Vlahović Foto: Bruno Brizzi / Zuma Press / Profimedia

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović dao je intervju za britanski Telegraf u kojem je pričao o tome koliko je posvećen fudbalu, kakav ga osećaj obuzme kada postigne gol, zašto se identifikuje da DNK Juventusa, kakvu inspiraciju crpi u liku Novaka Đokovića...

- Postizanje golova je kao letenje. Pričao sam o ovome sa nekoliko prijatelja i stalno su me pitali: "Šta tačno osećaš kada postigneš gol?" A ja sam rekao, kada daš gol za svoj tim, svoje saigrače, navijače, prijatelje... to je nešto što zaista shvatite tek kada imate to direktno iskustvo.

- Velika radost, očigledno, i to je neka vrsta radosti koju imam sa svojom porodicom, ali to je definitivno najveća emocija od svih. To je nešto što me ispunjava, potpuno me prožima. I tako, ako ne osećam tu emociju, onda se osećam slabo, osećam se prazno. Imam osećaj praznine. Ali ako postignem gol, to je kao letenje. I kada jednom osetite to morate imati iznova i iznova, morate imati tu emociju. Zato kažem da je to zavisnost. To vas ohrabruje sve vreme. To je nešto za šta živim. Pogotovo kada je stadion prepun, čujete navijanje, sve navijače kako viču vaše ime. To je neverovatno.

Engleski su tokom zime pričali o velikom interesovanju Arsenala za Vlahovića, ali on ističe da ni sa kim nije razgovarao.

Dušan Vlahović Foto: AP/Tanjug

- Možda moj agent zna za ponudu Arsenala, ali nikada nisam ni sa kim razgovarao o tome. Samo sam imao jedan klub na umu jer je Juventus - Juventus. Nema šta drugo da se kaže. I sada sam počastvovan što sam dobio ovaj dres. Neverovatno je svaki put kada ga obučem. Definitivno se identifikujem sa njihovim DNK. Ličnost Juventusa se poklapa sa mojom ličnošću. Kada dođete ovde, nikada ne odustajete, borite se sve vreme, vi prinositi žrtve. Ovo je definitivno bilo ono što sam tražio.

- Poređenje igrača sa velikim šampionima koji su postigli 400, 500 golova u karijeri, koji su osvojili 20 ili 30 titula, verovatno je malo nepravedno! To me ne nervira, ali je takođe tačno da kada se naprave takve vrste poređenja i onda napravite jednu ili dve greške i očekivanja su preduvana, onda budete kritikovani. Svi imamo pravo na greške; svi smo mi ljudi. Želim da imam sopstvenu karijeru.

Pričao je i o tome koliko ga inspiriše Novak Đoković

Novak Đoković,  Felix Auger-Aliassime Foto: Tanjug/AP

- On je iz Srbije i definitivno je broj jedan, tako da sam mu se uvek divio. On je veliki šampion. Želim da saznam više o tome kako je uradio određene stvari. On je tako dobar za mentalnu snagu: kako se nosi sa određenim problemima i kako može da odigra sedam mečeva zaredom i da savlada sedam prepreka da osvoji Grend slem.

Nada se da će uskoro i sam ovladati mentalnom snagom poput Novaka- Kada verujete u sebe, kada ste sigurni, ništa drugo vas neće destabilizovati. Morate imati ovu vrstu mentalne snage. A takođe kada nešto krene naopako, to će vam sigurno pomoći da se suočite sa problemima. Nisam baš obučen da to imam. Mislim da je to nešto što dolazi sa tvojim karakterom, što je zaista deo tebe.

- Volim pritisak Volim velika očekivanja jer volim vrstu adrenalina koji izlazi. Nikada nisam previše patio od pritiska. Možda kad sam bio mlađi, ali ne sada i za 10 godina ću se verovatno osećati još bolje zbog toga. Zaista me nije previše briga kada ljudi govore o pritisku.

Kada dođem kući gledam fudbalske utakmice, ne volim igrice, nemam vremena za knjige

Dušan Vlahović Foto: Tanjug/AP

- Nikad ne želim da se odmaram. Posvećen sam 24/7 i kada odem kući, šta radim? Gledam fudbalske utakmice! Gledam da se zabavim, da uživam, ali i da učim i usavršavam se. Primećujete stvari, shvatite ih i razmišljate "Mogao sam da uradim ovo ili ono".

- Volim da provodim vreme sa svojom porodicom, koja je uvek bila moja snaga i sa prijateljima. Ne volim video igrice. Nisam baš dobar u njima. Više volim da idem u šetnju. U prošlosti sam imao vremena da čitam knjige, ali ne sada. U suštini, potpuno sam posvećen fudbalu i, za mene, to je, inače, tek početak. Najbolje tek dolazi.

Video: Vlahovićev menadžer za Telegraf: Pregovori sa Juventusom poslednjeg dana vođeni su 16-17 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • justice for targeted individuals

    13. jun 2022 | 16:19

    pa ko da je fejsal mulić ušao u njega!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA