Zvanično: Gobeljić produžio ugovor sa Zvezdom do leta 2024. godine: "Daću 200 odsto sebe na terenu"

Crveno-beli obnovili saradnju da desnim bekom

  • 33
Marko Gobeljić, Mitar Mrkela Foto: FK Crvena zvezda

Desni bek Crvene zvezde Marko Gobeljić je prvog dana priprema na Zlatiboru produžio ugovor sa Crvenom zvezdom do 2024. godine. Defanzivac je istakao da je izuzetno srećan zbog nastavka saradnje sa voljenim klubom, a samom produžetku ugovora je prisustvovao i sportski direktor Mitar Mrkela.

- Izuzetno sam srećan što sam potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Već pet godina sam u klubu, produžio sada na još dve, tako da bi to trebalo da bude sedam godina. Zahvalio bih se stručnom štabu i upravi na poverenju, na meni je da radi što bolje i da nastavimo sa ovakvim rezultatima - istakao je Gobeljić.

Osvrnuo se defanzivac Crvene zvezde i na period kada je stigao na Marakanu.

- Sigurno da kada sam dolazio nisam razmišljao o tome da ćemo osvajati prvenstvo svake godine i da ćemo praviti ovakve uspehe. Sećam se kada sam dolazio da niko nije hteo u Crvenu zvezdu, a pet godina kasnije svi ostajemo, produžujemo ugovore, tako da sam izuzetno srećan što je Crvena zvezda porasla i što iz godine u godinu raste, nadam se da će i nastaviti tako.

Gobeljić je poznat po sposobnosti da igra na više pozicija, ali je i ovog puta istakao da mu pozicija desnog beka najviše prija.

- Desni bek je pozicija koja mi najviše odgovara, igrao sam i na poziciji levog beka i štopera, ali i veznog igrača, međutim smatram da na desnom beku mogu najbolje da odigram. Pokrivam više pozicija, nije mi to strano i ono što Mister traži od mene pokušavam da odradim što bolje.

FK Crvena Zvezda - Mitjiland Foto: Nikola Tomić

Govorio je rođeni Kraljevčanin i o najlepšim momentima u Crvenoj zvezdi.

- Ne bih izdvajao trenutke, ali mogu da kažem da se rado sećam tog početka, ulaska u grupnu fazu Lige Evrope i pobede protiv Krasnodara. Mislim da mi je to ostavilo najveći utisak, jer niko u tom trenutku nije verovao u nas i mislim da smo tu prelomili i napravili veliki iskorak, što dalje pokazuju rezultati.

Osvrnuo se Gobeljić i na predstojeće letnje pripreme, ali i na prvi trening koji su crveno-beli odradili na Zlatiboru.

- Prvi trening je dobro prošao, mislili smo da će biti jači, ali su članovi našeg stručnog štaba dozirali. Nisu mi ovo prve pripreme sa Zvezdom na Zlatiboru, prve dve godine od mog dolaska smo bili u hotelu Palisad, zaista imamo izvanredne uslove i nadam se da ćemo se što bolje spremiti za početak sezone. Očekuje nas paklenih sedam dana, poznavajući rad kondicionog trenera Federika Panonćinija siguran sam da neće biti lako, ali znamo da moramo da prođemo ovaj deo, koji nam je najbitniji, ovih sedam dana. Posle dolazi lepši period kada ćemo igrati utakmice u Sloveniji, ali moramo proći prvo ovaj teži deo.

Imao je desni bek poruku i za navijače Crvene zvezde.

- Zvezdaši će očekivati 200 posto od mene na terenu, ne mogu da obećam rezultate, ali mogu da obećam da će na terenu Marko Gobeljić davati 200 posto - zaključio je Gobeljić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA