≫ 

Hrvati nastavili katastrofu Francuza: Komšije sa bele tačke nanele poraz šampionu sveta, Modrić dželat

Crni niz za momke Didjea Dešama...

  • 38
Francuska i Hrvatska su odigrale još jedan međusobni duel u nekoliko poslednjih godina Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Francuske nastavili su sa užasnim nizom rezultata u Ligi nacija i nakon četiri kola nalaze se na poziciji koja vodi u ligu B. Poslednji neuspeh doživeli su na svom terenu pošto su Hrvati slavili na gostovanju sa 1:0 golom Luke Modrića sa penala.

Ne ide Francuzima, pa ne ide. Nemaju niti jednu pobedu u grupi 1 uz to što su oba meča na domaćem terenu završili sa porazom.

Ključni momenat na susretu desio se nakon samo četiri minuta igre kada je Ibrahima Konate skrivio jedanaesterac. Išao je Grinfeld da pogleda da li je bio u pravu, a VAR ga je uverio da nije pogrešio što je pokazao na belu tačku.

Modrić je preuzeo odgovornost i gađao donji levi ugao, golman Manjan je bio na lopti, ali je ona ipak završila u mreži.

Od tog momenta su Francuzi krenuli da preuzimaju konce igre sve do trenutka kada su se Hrvati samo dali u defanzivu, te pokušavali da spasu idealan rezultat.

Čak 16 udaraca na gol, pet u okvir gola, ali domaćin nije mogao, nije mu se dalo, a u poslednjih 15 minuta je ušao u trku sa vremenom koje mu na kraju nije podarilo izjednačenje, iako ga je verovatno zaslužio.

Na kraju, pobeda Hrvatske koja je sada na drugoj poziciji sa sedam bodova, dva manje od selekcije Danske koja je na svom terenu bila bolja od Austrije, te se tako nalazi na vrhu tabele i u dobroj je poziciji za sada da ode na završni turnir i u borbu za trofej takmičenja.

U ostalim mečevima, Island i Izreal su odigrali 2:2 u ligi B, dok su Kazahstan protiv Slovačke sa 2:1, te Azerbejdžan protiv Belorusije sa 2:o sačuvali svoj teren.

Video: Stanković pred početak priprema Zvezde o igračkom kadru, ambicijama, predstojećim iskušenjima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    13. jun 2022 | 22:59

    Hrvati bre nisu normalni.Dobiju Dance u gostima koji su neverovatni pa Francuze u Parizu.Čestitam komšije i jeste zapamtili kada kažem protiv njih nitko nije favorit.

  • Sava

    13. jun 2022 | 23:00

    Hrvati kapa do poda uvek ste jaki sa najacima.Svaka čast komšije.

  • zika

    13. jun 2022 | 23:08

    konacno je hrvatska procitala stil igre francuske..francuzi puste loptu protivniku i cekaju kontru za crncima trkacima..i mbape 1 na 1..ovog puta su komsije pustile njima loptu od drugog poluvremena i isplatilo im se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA