Epilog razgovora u Partizanu: Marković se ne vraća, slobodni i svi ostali

Samo će iskusni golman Milan Lukač produžiti saradnju

  • 27
FK Partizan - FK Fejnord

Foto: Nikola Tomić

Najavili smo masovnije osipanje igračkog kadra Partizana, odnosno fudbalera kojima ističu ugovori i ono će biti sprovedeno u delo koliko od današnjeg dana, pošto će velika većina doskorašnjih prvotimaca nastaviti svojim putem. Konkretno, sem Milana Lukača koji će ostati i produžiti ugovor na još godinu dana, nijedan od preostalih igrača neće ostati u timu, s tim da je svako od njih bio u drugačijoj poziciji.

Trener Ilija Stolica je sa nekima od prvotimaca obavio razgovore, što je najavio i na zvaničnom predstavljanju, sa nekima je, pak, klub pričao, dok su neki od fudbalera sami doneli odluku da je vremeza promenu sredine, iako su možda bili i u budućim planovima.

Poslednje se konkretno odnosi na Lazara Markovića, kome je klub ponudio nastavak saradnje pod drugačijim uslovima u odnosu na pređašnje. Pre svega, Marković bi, kao iskusniji u timu koji tek treba da se oformi, više bio podrška sa klupe za rezervne igrače, a pride bi bio i gotovo upola manje plaćen, što je bio drugi od uslova ponude.

Dve runde pregovora nisu donele nikakav napredak i fudbaler se “zahvalio” čelnicima Partizana na ponudi, što već duže vreme ima finansijski daleko primamljivije opcije (Katar), a i ne vidi sebe u novoj “podeli karata”.

U slučaju Miloša Jojića, koga je Ilija Stolica takođe želeo da zadrži, nisu bili problem ni status, ni novac, već je problem kluba i samog fudbalera više nego osetljiv odnos sa navijačima, koji je eskalirao u prolećnom delu sezone minulog šampionata. Nekoliko puta je atmosfera bila negativno naelektrisana, pa je morao da se umeša i bivši trener Stanojević, pokušavajući da spase situaciju, no, ta vatra nije prestala da tinja i pitanje je da li bi i u budućnosti. Zbog svega navedenog sam Jojić je prelomio da ode, za to je dobio i neophodan “papir” od kluba da ne mora više da se pojavljuje na treninzima.

Istu “hartiju” je zadužio i Nemanja Miletić, kome je takođe ponuđeno da ostane, s tim da štoper nije imao nijedan konkretan problem ni sa klubom, niti sa navijačima, čiji je miljenik zbog velike borbenosti. U njegovom slučaju je presudila želja da se ponovo okuša u inostranstvu, iako je bio želja Ilije Stolice.

Nemanja Miletić

Foto: MN Press

Isto odobrenje od kluba su još pre priprema dobili Ivan Obradović, Rajko Brežančić, juče i Bojan Ostojić, koji se i zvanično oprostio od Partizana, a klub će napustiti i Lazar Pavlović, odnosno Aleksandar Miljković, iako je postojala ideja da ostane i u budućem timu.

Smiljaniću ponuđeno da bude trener

Što se tiče Milana Smiljanića, kome takođe ističe ugovor, situacija je krajnje specifična i epilog još uvek nije definisan do kraja, iako sluti da će i u slučaju 36-godišnjeg veziste doći do razlaza.

Naime, aktuelni stručni štab ne vidi Smiljanića u igračkom kadru za narednu sezonu, jer timu sledi podmlađivanje, ali mu je ponuđena uloga u stručnom štabu, s obzirom da već aplicira u školama za trenersku licencu.

Sa druge strane, Smiljanić sebe još ne vidi kao trenera, već kao igrača, želi da nastavi fudbalsku, karijeru i taj Gordijev čvor će morati da se razreši do polaska tima u Sloveniju. Igrač ima neke ponude iz drugih sredina, konkretno od Radničkog sa Novog Beograda, pre dolaska Milana Rastavca na klupu, raspitivala se i Vojvodina, a postojala je i još jedna trenerska ideja - da se priključi stručnom štabu Saše Ilića u CSKA iz Sofije, No, Smiljanić još uvek nema čistu situaciju sa crno-belima i dok to ne reši, verovatno neće ni razmatrati druge mogućnosti.

Video: Stolica o Jojiću i Markoviću: Ne postoji igrač koji će ostati, a da se to sa mnom nije dogovorio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA