≫ 

Saznajemo! Partizan našao beka u Bate Borisovu: Stolica hoće svog đaka Filipovića

Zlatni omladinski reprezentativac sa EP u Litvaniji 2013. velika je želja novog trenera crno-belih

  • 7
Aleksandar Filipović Foto: MN Press

Pozicija desnog beka u Partizanu je trenutno svedena na Marka Živkovića, pa će crno-beli posegnuti za angažovanjem novog fudbalera, a najbliži dolasku u Humsku je – Aleksandar Filipović (27), saznaje Telegraf.

Prvotimac Bate Borisova je želja trenera Ilije Stolice, koji je sa pomenutim fudbalerom uspešno sarađivao tokom mandata u Voždovcu.

Radi se inače o momku koji je bio standardni reprezentativac u svim mlađim selekcijama Srbije i koji je svestran fudbaler, jer pokriva gotovo sve pozicije u defanzivnoj liniji. Tome u prilog i činjenica da je u Belorusiji mahom igrao na poziciji levog beka, iako se daleko bolje služi desnom nogom, a po potrebi je mogao da odgovori zadacima u centralnom delu odbrane.

Rekosmo već da ga Ilija Stolica odlično poznaje iz vremena kada su sarađivali “na krovu” i voljan je da ga angažuje u Partizanu kako bi rešio jedan od gorućih problema u odbrani posle odlaska Aleksandra Miljkovića.

Filipović je vezan ugovorom za beloruskog velikana još nekoliko meseci, pa će crno-beli morati da zavuku ruku u kasu i plate obeštećenje Bate Borisovu ako planiraju da ispune želju treneru.

Rekosmo već da je branio boje “zmajeva”, a pre dolaska u Voždovac je fudbalski stasavao u mlađim selekcijama i prvom timu Jagodine. Sa “krova” je otišao u Belorusiju 2018. godine i sa Bate Borisovim osvojio jednu šampionsku titulu, dva Kupa I jedan Superkup, a bio je i član selekcije Jagodine koja je u Srbiji osvojila Kup 2013. godine.

Iste godine, Aleksandar Filipović je bio deo omladinske selekcije Srbije koja je na Evropskom prvenstvu u Litvaniji osvojila zlatnu medalju pod selektora vođtvom Ljubinka Drulovića.

Video: Stolica o ambijentu u srpskom fudbalu: Jasno mi je gde sam došao i reagovaću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fireball 🔥 ⚫⚪

    14. jun 2022 | 16:42

    Lepo, znači pravi se Voždovac u malom. Znači umesto povratnika očekujemo pojačanja u vidu Putinčanina, Nišića (Kad se oporavi)... Sreća pa je onaj litvanac završio u Sloveniji inače bi doveli i njega

  • hrvoje bunkerašević

    14. jun 2022 | 19:18

    Tko je ovaj ?

  • Retko

    14. jun 2022 | 22:59

    loš igrač.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA